Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Continua la incògnita sobre el futur alcalde de la Seu

Continua la incògnita sobre el futur alcalde de la Seu

El grup republicà està en ple procés intern de debat per prendre una decisió sobre el substitut d’Ausàs. No es descarta donar l’alcaldia a CIU i renegociar el cartipàs Aquest dijous se celebra un ple extraordinari de renúncia d'Ausàs a l’alcaldia
Plaça dels Oms
12/03/2008 14:06

La secció local d’ERC no va prendre ahir cap decisió sobre el futur de l’alcaldia de la Seu. Segons han indicat fonts consultades per RàdioSeu, les opcions del grup encara estan obertes i s’espera un diàleg més aprofundit i un debat més ampli per decidir quin és el substitut d’Ausàs al capdavant de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell’.

Recordem que l’actual pacte de govern municipal estableix que l’alcaldia serà per al grup republicà fins al juny de l’any vinent. Aquella era la data prevista perquè Jordi Ausàs passés el relleu a Albert Batalla, però el nomenament a Governació obliga ara Esquerra a designar un nou alcalde.

En principi, es preveu que la màxima funció municipal l’assumeixi algun dels actuals regidors d’ERC a l’equip de govern. A les darreres eleccions el número 2 el va ocupar Teresa Casassas, actual tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’Atenció a les Persones, que seria el relleu més lògic. De la seva part, Miquel Colom és actualment quart tinent d’alcalde i regidor de Cultura. Finalment, Mireia Pellicer és la responsable de Joventut, Infància i Festes i una de les dues regidores a dedicació exclusiva del consistori. El canvi també podria suposar el retorn al consistori de Miquel Caminal, número 5 d’ERC a les darreres municipals i regidor durant la segona part de l’anterior legislatura.

Tanmateix, no es descarta que ERC es plantegi cedir l’alcaldia a CIU un any abans del previst, fet que comportaria noves negociacions del cartipàs municipal, com assenyalava ahir el tinent d’alcalde convergent, Jesús Fierro, referint-se al fet que ‘cal conèixer quina serà la persona que gestionarà el nou pressupost de l’Ajuntament de la Seu’. Aquesta fórmula podria prendre’s per tal que la capital urgellenca no tingués tres alcaldes en una legislatura.

Ple Extraordinari

Després que Jordi Ausàs s’hagi convertit avui en el nou Conseller de Governació i Administració Públiques de la Generalitat, aquest dijous, 13 de març, a dos quarts de nou del vespre, se celebrarà un ple extraordinari per donar compte de la renúncia de Jordi Ausàs com alcalde i regidor de la ciutat.

Aquesta renúncia serà tramesa divendres al matí a la Junta Electoral Central, òrgan que ha de tramitar el nomenament d’un nou regidor a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell en substitució de Jordi Ausàs. Aquest procés s’allargarà entre set i deu dies i, per tant, el ple d’elecció del nou alcalde de La Seu es realitzarà amb tota seguretat després de la Setmana Santa. Mentrestant, les funcions d’alcalde de la ciutat les assumeix des d’avui el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament urgellenc, Albert Batalla, qui exercirà d’alcalde accidental.

Mostrar formulari de contacte