Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Continua l'avís per l'onada de calor, situada al nivell 2

Continua l'avís per l'onada de calor, situada al nivell 2

Set comarques es troben en risc extrem d'incendi forestal i una desena, entre les quals hi ha l'Alt Urgell i el Pallars Jussà, tenen un risc elevat El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les temperatures baixin a partir d'aquest dimarts
Servei Meteorològic Catalunya - Avís onada de calor
22/08/2011 13:37

Continua aquest dilluns l'avís del Servei Meteorològic per risc de l'onada de calor a Catalunya, situat al nivell 2. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del procediment especial pla d’actuació del Pla de Protecció Civil  (PROCICAT) tenint en compte que s'ha previst que les altes temperatures es perllonguin durant el dia d'avui.

El manteniment de la fase d’alerta del PROCICAT per Onada de Calor s’ha pres durant la reunió del Comitè de Seguiment de l’Onada de Calor que ha tingut lloc aquest matí a les instal·lacions del CECAT. La reunió del Comitè ha estat presidida pel Director General de Protecció Civil, Manel Pardo, que ha assistit per videoconferència des del Centre d’Emergències 112 Reus. També hi han participat representants de Salut Pública, del SEM, del Servei Meteorològic de Catalunya, de la Creu Roja, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i personal tècnic de la Direcció General de Protecció Civil.

Risc d'incendi

En un altre ordre de coses, set comarques de les demarcacions de Tarragona i Lleida estan en situació aquest dilluns d'un risc extrem d'incendis forestals, segons ha informat el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals de la Generalitat. Les comarques que presenten aquest perill extrem de focs forestals són la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre, Terra Alta, Baix Camp, les Garrigues i el Segrià.

També hi ha una desena de comarques més que tenen un risc molt elevat d'incendis forestals, que són el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Noguera, el Solsonès, el Bages, la Segarra, l'Urgell, l'Alt Camp, el Baix Ebre i l'Anoia.

Canvi de temps per dimarts

Pel que fa a la previsió meteorològica, el SMC ha informat que a partir d'aquest dimarts les temperatures podrien començar a baixar i al llarg de la setmana es podrien produir ruixats a la zona dels Pirineus. Previsiblement, i si es confirma la previsió, el SMC donaria per finalitzada l’Onada de Calor aquesta tarda o vespre.

En l’àmbit sanitari, Salut Pública manté activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor. Recordem que a través del 012 i el 112 es podran rebre els consells sanitaris pertinents en casos d’afectació per calor, o simplement com a prevenció. A la web del Departament de Salut també es poden trobar les següents recomanacions per fer front a les possibles afectacions de la calor en el cos humà i consells per mitigar-ne els efectes.

Mostrar formulari de contacte