Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Conveni a tres bandes per a l'ampliació del Centre Tecnològic a l'Alt Pirineu i Aran

Conveni a tres bandes per a l'ampliació del Centre Tecnològic a l'Alt Pirineu i Aran

L’equipament ha rebut una subvenció de 381.000 euros del fons FEDER i 190.000 euros de la Diputació de Lleida L’Ajuntament de la Seu aprova el traspàs de les competències de salut a la Generalitat
Telecentre
29/12/2009 11:22

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat, en el ple extraordinari d’aquest mes de desembre, un conveni a tres bandes amb el Consorci Alt Urgell XXI i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell per a l’ampliació i gestió del Centre Tecnològic a l’Alt Pirineu i Aran (CETAP).

El tinent d’alcalde d’Hisenda i Urbanisme, Jesús Fierro, remarcava ahir que aquest acord permetrà dur a terme les obres al nou equipament i continuar amb la política de col.laboració amb el Consell Comarcal “que tant bons fruits està donant”. En aquest sentit, el PSC-Progrés va decidir abstenir-se en la votació en considerar que l’Ajuntament de la Seu, com a cofinançador i propietari de l’espai on s’ubica el servei “hauria d’establir un seguit de deures i obligacions i no perdre poder de decisió en els usos dels espais municipals”.

El CETAP, ubicat a la tercera planta de l’edifici de Les Monges, ha rebut una subvenció de 381.000 euros del fons FEDER de la Unió Europea i 190.000 euros més de la Diputació de Lleida. Els ajuts formen part d’una sol.licitud de projecte conjunt entre l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal.

L’espai tecnològic compta amb una àrea que funciona com a viver d’empreses, una aula de formació, una sala de teletreball, una altra de reprografia, sales de reunions i despatxos de treball, a més dels terminals d’accés públic a internet del Telecentre.

Modificacions pressupostàries

En l’àmbit comptable, l’Ajuntament urgellenc va aprovar ahir per unanimitat un seguit de baixes de comptabilitat. D’altra banda, la modificació del pressupost 2009 va comptar amb el vot favorable de l’equip de govern (CIU i ERC) i del Partit Popular, i l’oposició del PSC-Progrés.

El grup socialista va justificar la seva votació “no pel fet de canviar el document pressupostari, sinó per com es varia i com es gestiona per part de l’equip de govern en una situació de crisi econòmica”. El regidor del PSC-Progrés Òscar Ordeig va criticar el fet que la majoria de canvis pressupostaris s’han dut a terme per cobrir despeses corrents i la partida d’activitats diverses.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, va rebatre aquestes afirmacions assenyalant que prop d’un 90% de les modificacions han estat per a inversions, com és el cas de l’Espai Ermengol, el camí del Rastillo de Castellciutat o l’aparcament del Barri de Sant Pere. Alhora, Fierro va defensar l'opció de variar el pressupost "en funció de les necessitats que sorgeixen al llarg de l’any".

Traspàs de competències sanitàries

Finalment, durant el ple es va aprovar per unanimitat el traspàs d’un conjunt de competències en matèria de Salut a la Generalitat de Catalunya. L’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya assumeix a través d’un conveni marc la regulació de la salut alimentària i mediambiental a la Seu sense cap contraprestació econòmica. Així, controlarà més de 400 activitats i establiments i tot allò relacionat amb productes alimentaris, aigües destinades al consum o temes vinculats amb el mediambient i la sanitat.

Mostrar formulari de contacte