Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Conveni entre Catalunya i Andorra per al reconeixement mutu dels certificats de català

Conveni entre Catalunya i Andorra per al reconeixement mutu dels certificats de català

L'acord, que segueix els paràmetres europeus, permetrà facilitar l'acreditació de coneixements lingüístics i la mobilitat en els àmbits laboral i d'estudis o bé en l'accés a l'administració pública
Frontera del riu Runer
12/10/2018 10:45

El Govern de la Generalitat ha autoritzat aquesta setmana la subscripció d'un conveni de col·laboració amb el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior del Govern d'Andorra en matèria de reconeixement d'acreditacions oficials de coneixements de llengua catalana.

El conveni té per objectiu establir el reconeixement mutu de diplomes i certificats oficials acreditatius de coneixements de llengua catalana, ja siguin emesos pel Governs català o bé per l'andorrà, de manera que es faciliti la mobilitat de persones en els àmbits laboral i dels estudis, o l'accés a l'administració pública. Andorra té un sistema d'acreditacions oficials de català des del 1999 i Catalunya des del 1979.

Tant la Generalitat com el Govern d'Andorra han adaptat tots els cursos i proves de certificació de català que ofereixen oficialment als nivells de competència lingüística definits per un marc europeu comú de referència de llengües, publicat pel Consell d'Europa el 2001, com també als seus continguts, mètodes d'aprenentatge i avaluació.

Això permetrà ara ampliar i enfortir la col·laboració en matèria de llengua entre els dos governs i disposar d'un sistema automàtic de reconeixement de diplomes i certificats oficials de català, emesos d'acord amb els paràmetres del marc europeu.

Mostrar formulari de contacte