Conveni entre el Geoparc Orígens i la Diputació de Lleida per avançar en la digitalització turística
Joan Talarn destaca el turisme que potencia aquest espai, basat en el patrimoni geològic, paleontològic i miner
El Geoparc Orígens avançarà en la digitalització de la gestió turística dels espais després del conveni signat aquest dimarts amb la Diputació de Lleida, que hi aportarà 100.000 euros. Després de visitar les obres del Museu d'Isona, la Casa de la Sal de Gerri de la Sal i l'Epicentre de Tremp, el president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat el model de turisme del Geoparc, centrat en el patrimoni geològic, paleontològic i miner basat en criteris de la Unesco.
L'objectiu d'aquest conveni de col·laboració és apropar els visitants al Geoparc Orígens i facilitar-los eines més modernes per enriquir la seva estada. En aquest sentit, Talarn ha dit que amb la digitalització i l'ús de noves tecnologies es fa "una clara aposta perquè el territori millori en la seva competitivitat, gestió i desenvolupament sostenible".
L'aportació econòmica de l'ens provincial permetrà crear una plataforma de comercialització de venda digital de productes locals, realitzar estudis paisatgístics i dels espais agraris i la recreació digital del viatge al passat a partir d'una escena de petjada de dinosaure, entre altres actuacions.
La presidenta del Geoparc Orígens i alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha agraït l'aportació econòmica de la diputació lleidatana i ha recordat que només amb el finançament dels municipis no es podria tirar endavant. Cases ha indicat que totes les accions que es fan són per poder anar revalidant cada quatre anys el certificat de Geoparc per la Unesco.
El Geoparc Orígens està gestionat per una Associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d'Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Aquesta associació permet garantir la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.