Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Conveni per a la construcció de l'Espai Ermengol

Conveni per a la construcció de l'Espai Ermengol

La Seu aconsegueix una subvenció de mig milió d'euros provinent del Ministeri de Turisme L'alcalde Batalla remarca que aquest és un projecte "ambiciós" que requereix de recursos externs
Espai Ermengol - Façana de l'immoble
01/02/2010 14:53

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell acordarà amb tota probabilitat aquest vespre el conveni de col·laboració entre el Instituto de Turismo de España (TURESPAÑA) i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per a la promoció del projecte de dinamització turística i econòmica 'Espai Ermengol'.

Concretament, amb aquest acord l'Ajuntament de la Seu aconseguirà una subvenció de 500.000 euros per dur a terme l'execució del centre de coneixement, difusió i informació. El projecte, que compta amb un pressupost total d'un milió tres-cents mil euros, ja va rebre un finançament de 650.000 euros a través del fons europeu Feder. A més, aquesta iniciativa també comptarà amb una subvenció per part del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Segons s'ha manifestat des de l'equip de govern municipal, ara per ara "es continua treballant per a poder costejar al cent per cent el pressupost de l'Espai Ermengol amb recursos econòmics provinents d'altres administracions". En aquest sentit, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat que “es tracta d'un ambiciós projecte turístic per a la ciutat, que requereix una inversió important, fet que ens ha esperonat a cercar recursos externs”.

Davant la signatura del conveni entre TURESPAÑA i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l'alcalde Batalla i el regidor de Turisme del Consistori, Miquel Caminal, han expressat la seva satisfacció per les gestions fetes davant del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio". Alhora, han afegit: "Això, sumat amb els recursos europeus que ja teníem, ens permet afrontar aquesta ambiciosa inversió amb recursos de fora”.

Batalla també ha volgut remarcar que l'Espai Ermengol té com a objectiu “aglutinar i potenciar els valors que ens identifiquen de forma clara, com són patrimoni històric, la natura, l'esport i la gastronomia, perquè aquestes singularitats ens permetin obrir-nos al món”. Per la seva part, Miquel Caminal assenyala que Espai Ermengol és una “aposta pel turisme cultural a través dels seus elements característics que fan que la Seu sigui un referent al Pirineu”.

L'Espai Ermengol, al carrer Major

El centre turístic, que ocuparà un immoble situat al carrer Major, número 8, de la Seu, ha de suposar un impuls "tangible" a la dinamització del turisme del centre històric de la ciutat. El projecte preveu la construcció d’un equipament obert, dinàmic i innovador, "amb un peu al passat però amb una decidida projecció cap al futur".

S’estructurarà entorn a tres exposicions permanents relacionades amb els tres àmbits del projecte, cadascuna amb caràcter propi, però amb un mateix fil de connexió. Els tres àmbits que es tractaran són: la ciutat d’Urgell, el bisbe Ermengol -que l'any 2010 es commemoraran els mil anys del seu episcopat- i el món del formatge.

L’exposició permanent sobre la figura del bisbe Ermengol està especialment justificada pel fet que durant l’any 2010 se celebrarà el mil·lenari de l’inici del seu episcopat. Així mateix, aquesta exposició també estarà inclosa dins del programa Pirineus Comtals, del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

Mostrar formulari de contacte