Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Convocada la primera Beca Ciutat d’Urgell de recerca històrica sobre la comarca de l’Alt Urgell

Convocada la primera Beca Ciutat d’Urgell de recerca històrica sobre la comarca de l’Alt Urgell

L'ajut, que serà bianual, és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a través de l’Arxiu Comarcal. La subvenció ascendeix a 4.000 euros

Beca Ciutat d'Urgell
Beca Ciutat d'Urgell
05/06/2019 15:05

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a través de l’Arxiu Comarcal, han convocat la primera edició de la beca Ciutat d’Urgell de recerca històrica. La dotació ascendeix a 4.000 euros. L'ajut s'atorgarà per dur a terme estudi inèdit sobre algun aspecte que formi part de la història de l’Alt Urgell i en què tingui una presència rellevant el municipi de la Seu d’Urgell.

L’alcalde en funcions de la capital alturgellenca, Albert Batalla, ha destacat que la beca té com a objectiu "reforçar la bona dinàmica d’investigació que s’ha generat en els darrers anys al territori, com es demostra en l’interès creixent, per exemple, del cicle Parlem d’Història”.

La beca de recerca Ciutat d'Urgell serà única i bianual, ja que es convocarà cada dos anys. Enguany s'inclou el 2019 i 2020. Poden optar-hi les persones investigadores a nivell individual que presentin una proposta d’acord amb les bases. Els candidats hauran d’acreditar com a mínim una titulació universitària de llicenciatura o grau.

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es poden presentar presencialment o telemàticament fins al 31 de juliol de 2019. Els aspirants que la presentin en format telemàtic hauran d’accedir al Catàleg de Tràmits de l'Ajuntament de la Seu. 

Jurat

La valoració de les sol·licituds la realitzarà un jurat format per l’alcalde o regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; dues persones designades per l’Ajuntament urgellenc (Lluís Obiols, arxiver municipal, i Carmen Xam-mar, historiadora), i dues persones designades pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell (Carles Gascón, tècnic de patrimoni cultural, i Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal).

La persona que obtingui la beca haurà de presentar els informes previstos en l'article 15 cada 6 mesos, llevat que el Jurat consideri convenient demanar algun informe especial en un termini inferior als 6 mesos. La resta de qüestions vinculades al seguiment dels treballs es farà en la forma prevista a l’article 15 de les bases d’aquesta subvenció.

El lliurament del treball complet s’haurà de fer en el termini màxim d’un any a partir de la data de la notificació de la concessió de la beca. El Jurat podrà ampliar aquest termini fins un màxim de 3 mesos en la forma i casos previstos a les bases.

Mostrar formulari de contacte