Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Convocats els ajuts per rehabilitar i repintar porxos i façanes del centre històric de la Seu d'Urgell i a Castellciutat

Convocats els ajuts per rehabilitar i repintar porxos i façanes del centre històric de la Seu d'Urgell i a Castellciutat

La partida pressupostària és de 30.000 euros. Els ajuts s’atorgaran per ordre de presentació de les peticions a l’OAC de l’Ajuntament urgellenc
Ajuts per a la rehabilitació i pintat de façanes a la Seu d'Urgell i Castellciutat
17/09/2021 14:10

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat la convocatòria de les subvencions per a rehabilitar i repintar porxos i façanes d’edificis del carrer Major i del carrer dels Canonges, així com d'altres carrers adjacents del centre històric, com el carrer de Sant Josep de Calassanç, el passatge de la Missió, la plaça del Carme, el carrer de la Muralla, el carrer del Pou, el carrer del Carme, el carrer la Creu, el carrer Estret, el carrer de la Palma, la placeta de Sant Nicolau, el Pati Palau, el carrer Sant Agustí i el carrer de la Roca. Cal remarcar que, com a novetat d’enguany, els ajuts s'amplien també al poble de Castellciutat.

La convocatòria no només s’adreça a totes les persones físiques o jurídiques que vulguin fer alguna actuació durant aquest any 2021, sinó que també té efectes retroactius i poden ser subvencionables actuacions realitzades durant l’any 2020. La partida pressupostària que es destinarà a la millora dels edificis és de 30.000 euros, 10.000 dels quals seran per a les sol·licituds de Castellciutat.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, ha afirmat que l'acció “segueix tenint la voluntat de millorar la conservació dels porxos i façanes del municipi, ja que és indubtable que sés un dels elements més representatius de la Seu d’Urgell i Castellciutat”.

Presentació de sol·licituds

El període de presentació de les sol·licituds té terminis diferents. En el cas de les peticions d’actuacions a edificis amb porxos dins el carrer Major i el carrer dels Canonges, així com també als edificis ubicats a Castellciutat, es poden fer arribar del 20 de setembre al 2 d’octubre. Pel que fa a les sol·licituds d'actuacions a la resta d'immobles dels carrers, incloent els edificis amb porxos que no hagin concorregut a la primera fase, els interessats hauran de presentar-les del 6 al 23 d’octubre de 2021 o bé fins que s'exhaureixi el pressupost previst.

Tal com indiquen les bases, els ajuts s’atorgaran per ordre de presentació de les peticions a l’OAC de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, sempre que s'aporti tota la documentació que es demana.

Import i despeses subvencionables

Les subvencions que s’atorguin cobriran un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana, tot i que l'ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció serà de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una.

La pintura que es faci servir per repintar haurà de respectar el color o colors determinats a la normativa urbanística municipal.

Mostrar formulari de contacte