Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Convoquen nou línies d'ajuts, dotades amb 10 milions d'euros, per afavorir la transformació del sistema agroalimentari

Convoquen nou línies d'ajuts, dotades amb 10 milions d'euros, per afavorir la transformació del sistema agroalimentari

L'objectiu del Departament d'Acció Climàtica és potenciar la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del sector. La Seu d'Urgell ha acollit aquest dimarts la presentació al Pirineu de l'Estratègia Alimentària de Catalunya

Presentació al sector agroalimentari les nou línies d'ajuts de l'Estratègia Agroalimentària de Catalunya (Foto: ACN)
Presentació al sector agroalimentari les nou línies d'ajuts de l'Estratègia Agroalimentària de Catalunya (Foto: ACN)
17/01/2023 14:05

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat nou línies d'ajuts, dotades amb un 10 milions d'euros, amb l'objectiu d'afavorir la transformació del sistema agroalimentari. Les subvencions van enfocades a l'impuls de la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, a més de donar resposta a la situació d'emergència climàtica. Així, es poden sol·licitar per calcular la petjada ambiental de producte, crear obradors compartits, millorar l'eficiència de petits escorxadors, fomentar projectes transformadors i arrelats al territori, prevenir pèrdues i el malbaratament alimentari, incrementar la qualitat, fomentar el relleu generacional i projectes liderats per dones o innovar en termes de digitalització, entre d'altres.

El secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, ha explicat que la primera de les línies d'ajuts pretén contribuir a la minimització dels efectes del canvi climàtic, partint de la base de conèixer en quines condicions produeix el sector primari. En aquests sentit, ha destacat que tant el Pirineu com altres territoris de muntanya són importants de cara a dur a terme aquesta transformació. Concretament, a partir del càlcul de la petjada ambiental dels productes agraris es pot obtenir la certificació Producció Agrària Sostenible (PAS). El Departament s'ha fixat com a objectiu que més del 50% de les explotacions siguin sostenibles l'any 2030.

Pla Estratègic de l'Alimentació de Catalunya

En la presentació duta a terme aquest dimarts a la Seu d'Urgell per al sector agroalimentari del Pirineu s'ha indicat que els ajuts formen part del Pla Estratègic de l'Alimentació de Catalunya, que s'està desenvolupant des de l'any 2021. El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, ha explicat que aquests incentius econòmics són una de les vies per contribuir a la transformació del sistema agroalimentari, que vol ser més sostenible, arrelat al territori, equitatiu i saludable.

Convocatòria oberta fins al 27 de febrer

En la primera convocatòria d'enguany, oberta fins al 27 de febrer, les empreses podran sol·licitar un màxim de 200.000 euros en tres anys, quantitat que serà de 20.000 euros en el cas que la demanda es faci a títol individual. Mòdol ha concretat que en cas d'esgotar-se la partida de 10 milions d'euros prevista, hi ha el compromís de poder-la ampliar. La intenció és que les subvencions es publiquin cada any i que les d'aquesta convocatòria es resolguin i es paguin durant aquest 2023.

Mostrar formulari de contacte