Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet millorarà la gestió de la matèria orgànica

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet millorarà la gestió de la matèria orgànica

L'ens ha aprovat un projecte d'adequació de les instal.lacions de la planta de compostatge Bon balanç del reciclatge durant la Festa Major, malgrat que encara no es recupera el 40% dels residus que s'hi produeixen
Abocador de Benavarre
30/08/2013 18:50

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha aprovat el projecte d'adequació de les instal.lacions de la planta de compostatge, ubicada al Centre de Tractament de Residus de Benavarre. Aquest projecte permetrà millorar la gestió de la matèria orgànica que hi arriba i que es transforma en compost.

La intervenció suposarà un canvi en el procés de fabricar el fertilitzant orgànic, ja que s'habilitaran una sèrie d'habitacions, amb unes canonades que injectaran aire a pressió sobre les restes per garantir-ne la oxigenació i evitar la mala olor.

El document ha estat exposat al públic durant 30 dies, sense que s'hi hagi presentat al.legacions. La inversió per a les obres serà de 220.000 euros.

Reciclatge durant la Festa Major

El gerent de la Mancomunitat d'Escombraries, Jordi Vilaró, ha fet una valoració positiva del reciclatge durant la Festa Major. Dos monitors han treballat intensament per fer el seguiment durant els actes i espais de la celebració. Tanmateix, Vilaró assenyala que els joves continuen essent l'assignatura més costosa. "S'ha recuperat un 60% dels residus, però es vol millorar aquest percentatge", assevera.

La Mancomunitat premia les colles que més reciclen durant la Festa Major amb baixades de ràfting al Parc del Segre.

Mostrar formulari de contacte