Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Creació', d'Alfons Valdés, nova exposició del Cicle d'Art Contemporani de la Seu

'Creació', d'Alfons Valdés, nova exposició del Cicle d'Art Contemporani de la Seu

La mostra es pot visitar de l’1 al 29 d’agost a la sala La Cuina. L'artista i arquitecte andorrà hi reflecteix les seves influències i tècnica pròpia

'Creació' (Alfons Valdés)
'Creació' (Alfons Valdés)
01/08/2017 16:30

La sala d’exposicions La Cuina, al Centre Cultural Les Monges, acull aquest dimarts 1 d’agost, a les 8 del vespre, la inauguració de l’exposició ‘Creació’, de l’artista andorrà Alfons Valdés. És la segona mostra del VII Cicle d’Art Contemporani de la Seu d’Urgell. Es podrà visitar fins al 29 d’agost.

Alfons Valdés, amb prop de dues dècades d’activitat artística, treballa al seu estudi amb una gran varietat de materials com ara llibretes amb petits dibuixos, ferros rovellats, llaunes aplanades, cordes, barres de ferro sobrants de les soldadures, llapis, carpetes, retalls de pintura estripades o bé restes de felicitacions de Nadal. Arquitecte de professió, en les seves obres artístiques busca “unes proporcions de solidesa en les dimensions del bastidor de base” i les encarrega personalment al seu fuster de confiança. Els seus colors preferits són “el resultat de la utilització del blau Montserrat, les terres, el vermell Organyà o els ocres”. La utilització d’aquests materials l’ha adoptat del també andorrà Sergi Mas, quan va estar amb ell a l’Escola d’art de Sant Julià, entre els anys 1985 i 1988.

Quan ha de crear, Valdés afirma que està “atent a tot: a les boires blanques sobre les muntanyes d’Andorra després d’una nit de pluja, a les branques fosques dels arbres que envolten el riu Valira, plenes de petites gotes de pluja; també a les notícies que arriben de la premsa i de la televisió”. També l’impressiona “el misteri de les nostres vides” perquè “desenvolupa la nostra intel·ligència”. Tota aquesta preparació de les seves obres la planteja com “un treball terapèutic” perquè “tota l’ansietat acumulada durant el dia s’ ha esfumat i queda normalment un sentiment de felicitat pel treball realitzat”.

Entre les seves influències, l’autor esmenta creadors com ara Zobel, Saura, Torner i Sempere, el mestre català Antoni Tàpies i llibres com ara  La importància de viure, de Ling-Yu-Tang, o el Llibre del Recte Camí de Lao-Tse.

Mostrar formulari de contacte