Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Creix el nombre de visitants i de parades d'artesania al Mercat Càtar de Castellbò

Creix el nombre de visitants i de parades d'artesania al Mercat Càtar de Castellbò

Gairebé 2.000 persones han recorregut els carrers de la vila catalana amb més història càtara Entre les activitats amb més públic destaquen les danses medievals
Mercat Càtar de Castellbò 2011 - Visita guiada
16/08/2011 12:37

Les Jornades dels Refugis Càtars es van cloure diumenge, pel que fa a l’Alt Urgell, amb el Mercat Càtar de Castellbò. L’afluència de públic va ser sensiblement superior a la de l’any passat, un augment que es pot situar entorn del 30%, amb gairebé 2.000 persones que, en un moment o altre del dia, van recórrer els carrers de la vila catalana amb més història càtara al seu darrere. També el nombre d’artesans va anar en augment, de tal manera que es va superar la xifra de 30 parades, en algunes de les quals es podia contemplar la demostració d’antic oficis.

El moment de màxima afluència es va produir entre les dotze i les dues del migdia, que va coincidir amb un dels actes més esperats: les danses medievals, dirigides per Pep Lizandra i executades per 16 dansaires de l’Alt Urgell, Cerdanya i Andorra. L’última de les danses es va repetir perquè tothom qui volgués s’hi pogués afegir.

D’altra banda, a la tarda, la col•legiata de Santa Maria va ser l’escenari de la presentació de dos llibres, la guia A peu per camins de càtars al Pirineu català, amb la presència de la coautora, Montse Subirana, i la publicació Interpontes, que va presentar el president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, Lluís Obiols. A aquestes presentacions va seguir la xerrada “Catalans a Montsegur”, de l’historiador Carles Gascón, que va aportar noms i dades, fins ara inèdits, sobre el setge del castell de Montsegur i la posterior immolació dels càtars que s’hi havien refugiat. El mateix Gascón va dirigir després una visita guiada a la col•legiata, el castell i el nucli històric de la vila.

El mercat càtar de Castellbò va comptar durant tot el dia amb l’animació de la companyia SAC Espectacles i va incloure també un taller i una gimcana infantil.

Mostrar formulari de contacte