Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Crida a la població per tal que no es recullin cries de cabirol de boscos i prats

Crida a la població per tal que no es recullin cries de cabirol de boscos i prats

Els tècnics alerten de la dificultat de criar aquestes espècies a casa i de la impossibilitat de retornar-les a les mares

07/07/2017 10:35

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat d'Andorra alerta a la població perquè no es recullin cries de cabirol de boscos i prats. En aquesta època de l’any, les femelles d’aquestes espècies acaben de parir d’una a tres cries. Durant el dia, les mares les deixen amagades en racons, entre l’herba i els matolls, mentre s’alimenten, i tornen a alletar-les regularment.

En els darrers dies, el Centre de Recuperació de Fauna ha rebut algunes cries de cabirol per part d’excursionistes o passejants que les han recollit, considerant-les perdudes. Els tècnics alerten de la dificultat de criar aquestes espècies a casa i de la impossibilitat de retornar-les a les mares, ja que els animals són rebutjats si han estat en contacte amb altres bèsties o persones.

El Ministeri també recorda que la Llei de Tinença i Protecció prohibeix capturar cries d’espècies de la fauna autòctona, essent considerada una infracció molt greu.

Mostrar formulari de contacte