Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Crida al civisme per mantenir la nova plaça de Joan Sansa

Crida al civisme per mantenir la nova plaça de Joan Sansa

Veïns i Ajuntament incideixen en la necessitat de fer un bon ús de l'espai públic i ajudar a aturar les bretolades. Un conjunt d'actes per a tots els públics ha servit per inaugurar els treballs d'urbanització

29/05/2017 14:25

La crida al civisme, tant des dels veïns com des de l'Ajuntament, ha marcat la inauguració de la nova plaça de Joan Sansa de la Seu d'Urgell, que aquest cap de setmana ha acollit un conjunt d'actes per a totes les edats per celebrar la culminació dels reivindicats treballs d'urbanització d'aquest espai de l'eixample. Aquest diumenge a la tarda se n'ha fet l'estrena oficial, amb uns parlaments que van anar precedits d'una cantada d'havaneres i després dels quals es va oferir un ball amb el Duo Làser.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha expressat l'agraïment als veïns "per la paciència de totes aquestes dècades que fa que la plaça ja hauria d'haver estat urbanitzada i de les obres, que sempre comporten alguna incomoditat". Batalla ha valorat la implicació dels habitants perquè l'espai respongui a les seves necessitats i ha subratllat que "ara el que hem de fer és gaudir-lo amb molta vida i amb molt civisme, perquè al cap i a la fi l'hem pagat entre tots i cal fer-lo nostre en el sentit de cuidar-lo, amb molt de civisme i respecte".

El batlle urgellenc ha recordat que la urbanització "era un deute pendent, perquè quan es va fer els edificis també s'hauria d'haver urbanitzat la plaça, però en aquell moment una gestió almenys millorable va fer que quedés com un descampat". Batalla ha apuntat que fins ara això "ha tingut alguna utilitat concreta, com ara d'aparcament per la Fira o per la festa Major, però la vocació d'aquesta plaça no era d'aparcament sinó de vida i de centralitat a l'eixample urbà". En aquest sentit, des de l'Ajuntament han valorat especialment "la participació intensa dels veïns" en el disseny del projecte "amb la presència de representants de tots els blocs".

Consens amb els veïns

Precisament en representació dels veïns, durant els parlaments també va intervenir Anna Gómez, que es va sumar a la crida a mantenir la plaça perquè "moltes vegades es pensa que només és responsabilitat de l'Ajuntament, però els ciutadans també hi tenim part de responsabilitat perquè tot això no es faci malbé". Gómez creu que "cal el compromís de tothom perquè es compleixin les normes de convivència", especialment després que la plaça ja ha estat víctima d'actes vandàlics o d'invasió de zones delimitades fins i tot abans que es completessin les obres. Per això, els veïns insten a respectar els espais i també a ajudar a aturar qualsevol intent de danys al bé públic.

Finalment, la portaveu veïnal ha posat en valor les moltes reunions que s'han dut a terme per dissenyar el projecte tot tenint en compte l'adaptació a les necessitats dels residents i fugint de propostes més avantguardistes i costoses. En aquest sentit, Anna Gómez ha agraït també la tasca feta pels tècnics municipals.

Estrena del nou logotip dels Diables de l'Alt Urgell

D'entre les moltes activitats que s'han dut a terme per a la inauguració ha destacat, com a novetat, la presentació del nou logotip de la colla de Diables de l'Alt Urgell, que van coordinar els actes de dissabte. L'associació ha redissenyat el seu històric emblema amb un drac expulsant foc i ha estrenat una imatge protagonitzada per un mascle cabró, novament amb caràcters negres sobre fons vermell.

Aquest canvi vol simbolitzar l'inici "d'una nova era" per als Diables, en la qual es proposen seguir avançant amb la incorporació de nous membres i projectes. La colla va oferir a la nit un espectacle pirotècnic amb una presència multitudinària de veïns.

  • Inauguració de la nova plaça de Joan Sansa
    Inauguració de la nova plaça de Joan Sansa
  • Nova pista de la plaça de Joan Sansa
    Nova pista de la plaça de Joan Sansa
  • Espectacle pirotècnic i presentació del nou logo dels Diables de l'Alt Urgell
    Espectacle pirotècnic i presentació del nou logo dels Diables de l'Alt Urgell

Mostrar formulari de contacte