Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Crida perquè tots els veïns de la Seu hi estiguin empadronats

Crida perquè tots els veïns de la Seu hi estiguin empadronats

L'Ajuntament recorda que d'això en depèn un millor finançament dels serveis públics Un estudi calcula que a la ciutat hi pot haver fins a un miler d'habitants registrats en d'altres municipis
La Seu d'Urgell
27/02/2012 16:09

L'Ajuntament de la Seu d’Urgell realitzarà durant les properes setmanes una crida als veïns que viuen a la ciutat però no hi estan empadronats. Segons l'equip de govern, l’objectiu de la iniciativa és "conscienciar totes les persones que resideixen a la Seu que cal sumar per la ciutat i que és de justícia que tothom contribueixi al municipi on viu i on rep els serveis". 

Actualment a la Seu hi ha 12.672 persones empadronades. El nombre de ciutadans empadronats és important no només per poder finançar els serveis municipals sinó també per rebre recursos econòmics de l'Estat i de la Generalitat, ja que les transferències econòmiques depenen, en part, del nombre d'habitants que consten al padró municipal. Cal tenir en compte que les aportacions d'aquestes dues administracions representen prop d'un 25% dels ingressos corrents del municipi, o el que és el mateix, prop de 2,5M€ per al pressupost municipal d'aquest 2012.

L'ajuntament recorda, per tant, que "si tots estem empadronats, rebem més recursos per fer front a les despeses i als serveis". Així, es lamenta el fet que molta gent "viu a la Seu i no hi està empadronat", cosa que consideren que "no és solidari amb la resta de veïns i veïnes que sí que ho estan, perquè sobre aquests recau el finançament de serveis que beneficien a tothom, com per exemple l'enllumenat públic".

Un miler d'habitants no empadronats

La iniciativa s'ha pres després de comprovar a través de diversos estudis, encara provisionals i per tant aproximats, que a la Seu hi podrien viure com a mínim i de forma permanent més d'un miler de persones que empadronades en d’altres municipis. Per tant, la població real seria més aviat a prop dels 14.000 habitants.

El consum d'aigua domèstica, la generació de residus o la matrícula en determinats serveis municipals han estat paràmetres utilitzats per arribar a aquesta aproximació.

Tot i tenir en compte que algun d'aquests serveis només es realitzen a la Seu com a capital de la comarca i que també hi assisteixen infants i usuaris que viuen en altres municipis, les dades conclouen que un 20% dels usuaris de les llars i de les escoles municipals no estan empadronats a al Seu. Així mateix, un 12% hi estan, però no pas tota la seva unitat familiar. Aquests xifres conclouen que només el 68% dels usuaris d'aquests serveis municipals estan empadronats a la Seu, així com també el seu nucli familiar.

Mostrar formulari de contacte