Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cristina Rosell, de l'Escola Pau Claris, guanya el Premi Sambori a nivell nacional

Cristina Rosell, de l'Escola Pau Claris, guanya el Premi Sambori a nivell nacional

El treball presentat per l'alumna urgellenca ha estat el més valorat en la categoria de cicle superior de primària. El certamen, organitzat per Òmnium, s'adreça a estudiants de 6 a 18 anys i actualment té edició pròpia al Pirineu

Cristina Rosell recull a Barcelona el Premi Sambori 2016
Cristina Rosell recull a Barcelona el Premi Sambori 2016
30/05/2016 17:55

Una alumna de l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell, Cristina Rosell, ha guanyat el Premi Sambori a nivell nacional, en la categoria de cicle superior de primària, amb el conte Els mons inservibles. L'alumna urgellenca, que forma part del curs de 6è, va recollir el premi aquest divendres passat, acompanyada de la família, l'equip directiu del Pau Claris i membres de la junta d'Òmnium Alt Urgell, en el marc de la Festa del Tinter de les Lletres Catalanes, que es va celebrar al Casinet d'Hostafrancs, a Barcelona.

El concurs, adreçat a estudiants d'entre 6 i 18 anys, l'organitza cada any Òmnium Cultural per fomentar l'escriptura i la creativitat entre els més joves, i des de les darreres edicions compta amb una edició pròpia al Pirineu, impulsada per Òmnium Alt Urgell. De fet, Cristina Rosell va accedir a la final nacional després d'haver estat la guanyadora de la demarcació pirinenca, un guardó que va recollir el 18 de març passat en l'acte de lliurament que es va fer a la Sala de la Immaculada de la Seu. Actualment els Sambori es divideixen en 18 demarcacions del conjunt dels Països Catalans, i els guanyadors de cada territori accedeixen a la final nacional en la seva categoria.

Des d’Òmnium Alt Urgell han felicitat Rosell ja que és la primera vegada que un representant de l'Alt Urgell guanya el Sambori a nivell general. De la seva part, la directora de l'Escola Pau Claris, Lourdes Porta, ha explicat que en el centre estan "molt contents" per aquest guardó, ja que ajuda "a motivar que l'alumnat escrigui, perquè el reben com un premi a l'escola, a banda de l'enhorabona que es mereix la guanyadora".

Enguany la Festa del Tinter, que també inclou el Premi Pissiganya de poesia escolar, ha homenatjat Ramon Llull, l'autor en català més internacional de la història, mitjançant un espectacle del grup Comediants que se'endinsa en el personatges del cèlebre Llibre de les bèsties.

Mostrar formulari de contacte