Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Culmina el procés de restauració del retaule del Roser de l'església d'Ordino

Culmina el procés de restauració del retaule del Roser de l'església d'Ordino

01/07/2011 11:40

L’equip de conservació i restauració del departament de Patrimoni Cultural d'Andorra ha finalitzat la restauració del retaule barroc del Roser de l’església parroquial d’Ordino. El retaule es va desmuntar i es va traslladar al taller de restauració de Patrimoni la primavera passada.

Els treballs es van iniciar el mes d’octubre i s'han perllongat fins aquest dimecres, 29 de juny, quan l’equip de conservació i restauració l’ha tornat a muntar al seu lloc d’origen.

L’estat de conservació del retaule abans de la intervenció era força deficient, encara que fos poc perceptible visualment. La patologia més destacada era l’alt grau de deteriorament del suport, a causa de l’important atac d’insectes xilòfags. A més dels problemes de suport, tot el retaule presentava molta brutícia superficial, que impedia la percepció correcta de l’obra, i desgast, sobretot de les zones daurades, ocasionat pel fregament amb draps humits a les zones més accessibles. A part, presentava nombrosos aixecaments de la capa pictòrica i de la capa de preparació que afectaven diverses zones del retaule.

Mostrar formulari de contacte