Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Damià Calvet garanteix que el túnel de Tresponts estarà enllestit a final del 2020

Damià Calvet garanteix que el túnel de Tresponts estarà enllestit a final del 2020

El conseller defensa que el conjunt de l'obra avança "amb normalitat" i "no ha estat aturat ni un sol dia", i recorda que ja s'ha trobat una nova empresa per a la perforació. El titular de territori respon així a una pregunta formulada al Parlament per Francesc Viaplana

09/10/2019 12:30

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha garantit que el túnel de Tresponts a la C-14 estarà enllestit a final del 2020. En la compareixença al Parlament per a la sessió de control al Govern, i preguntat per la construcció del túnel, Calvet ha explicat que les obres estan avançant "amb normalitat" i que estaran acabades "quan toca"; és a dir, cap al final de l'any vinent.

El conseller ha recordat que, després d'un conflicte entre les dues empreses que hi treballaven, se n'ha rescindit el contracte d'una i aquesta setmana passada ja s'ha trobat una nova empresa per fer les voladures a la galeria auxiliar. "Els treballs no s'han aturat ni un sol dia", ha insistit el conseller, que ha criticat les "intoxicacions mediàtiques i socials" que considera que s'han difós en relació a aquesta qüestió.

El conseller també ha reivindicat que l'obertura del túnel significarà "més confort i més seguretat en aquesta via", atès que s'evitarà el pas pel congost de Tresponts.

Pregunta d'ERC sobre l'estat de les obres

Damià Calvet ha respost així a una pregunta que havia formulat el diputat d'ERC Francesc Viaplana, en la qual li demanava si "creu que les obres estaran acabades a finals de 2020", tenint en compte "que el contracte preveu penalitzacions a les empreses responsables en cas que hi hagi retard en l'execució de l'obra".

El parlamentari urgellenc volia "posa de manifest les dificultats de comunicació viària al territori pirinenc", en les quals hi inclou també "l'injustificable estat de la carretera N-260 (Eix Pirinenc)", que en aquest cas depèn del Ministeri de Foment del govern espanyol. Per això, Viaplana ha recordat "la importància de la construcció d'aquest túnel per tal de garantir la seguretat de vehicles que circulen pel congost urgellenc". Al respecte, el també vicealcalde de la Seu mostrava la seva "preocupació per la situació de desenvolupament de la infraestructura" en la qual, indica, "des de fa unes setmanes han estat paralitzades les obres de perforació de les galeries, per discrepàncies entre l'empresa Obras Subterráneas SA i l'UTE adjudicatària, formada per Acciona i Copcisa".

Tot i que la setmana passada ja s'havia anunciat la contractació d'una nova empresa especialitzada, Francesc Viaplana volia que Damià Calvet aclarís l'estat real de les obres. Al respecte, el diputat pirinenc ha valorat positivament la resposta "rotunda" de Calvet a l'hora de garantir que l'obra es desenvolupa segons els terminis establerts.

Tant Viaplana com Calvet han volgut recordat que aquesta obra "suposa un gran esforç per part del Govern", atès que és la inversió més important en infraestructures dels darrers anys, amb un pressupost de 35 milions d'euros.

Enllaç al vídeo de la pregunta i resposta de Viaplana i Calvet al Parlament de Catalunya

  • Francesc Viaplana al Parlament de Catalunya (Foto: ERC)
    Francesc Viaplana al Parlament de Catalunya (Foto: ERC)
  • Damià Calvet, en una visita a la Seu (Arxiu)
    Damià Calvet, en una visita a la Seu (Arxiu)

Mostrar formulari de contacte