Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Debat al ple de la Seu d'Urgell sobre els lavabos públics a la plaça de Joan Sansa

Debat al ple de la Seu d'Urgell sobre els lavabos públics a la plaça de Joan Sansa

Compromís qüestiona el cost del projecte i considera que el canvi no s'ha consensuat amb els veïns. L'equip de govern apunta que ja tenen pactada la venda de l'espai inicial i recorda que el nou servei és una demanda del veïnat
Els lavabos públics de la plaça de Joan Sansa, al seu emplaçament inicial
08/10/2020 19:25

El darrer ple municipal de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, aquest dilluns, ha debatut sobre el projecte d'instal·lació d'uns lavabos públics a la plaça de Joan Sansa. En el torn de precs, preguntes i interpel·lacions, Compromís X La Seu va qüestionar novament la gestió que s'ha fet d'aquest equipament, la qual consideren "errònia", mentre que l'equip de govern (Junts i ERC) defensa que ha estat en tot moment correcta.

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va recordar que el local previst inicialment en un edifici annex a la plaça -que s'ha descartat a petició de la comunitat de veïns- va tenir un cost de 55.000 euros i que el cost total de l'operació és de més de 100.000 euros, als quals creuen que "s’haurà d’afegir el cost de la instal·lació i adaptació dels lavabos a l’exterior". Ordeig, que creu que la gestió ha estat "negligent", va formular un seguit de preguntes com ara "qui és el responsable d’haver defensat la ubicació inicial", si "és un cost raonable", si "no seria millor arribar a acords amb bars o restaurants de la zona" per prestar el servei, quins motius hi ha per a la "nova construcció a la plaça de Joan Sansa", si s'ha consultat els veïns, i "quin serà el cost de manteniment" o del seu possible deteriorament.

El regidor també va demanar que s'aclarís "què passarà si no es recupera el local", després que la subhasta per recuperar-ne la inversió ha quedat deserta. Ordeig afirma que cal "demanar responsabilitats a l’equip de govern" per una gestió que qualifica de "desastre" i d'"exemple de com no es poden malbaratar els diners públics i menys en moments de necessitat com els que estem vivint". I hi afegeix que "l’única cosa que faltava en aquesta història dels lavabos és posar-los enmig de la plaça Joan Sansa i a més sense el consens dels veïns i veïnes".

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va respondre tot recordant en primer lloc que la decisió s'havia pres la legislatura passada i que "llavors no estava constituïda encara la comunitat de propietaris" del bloc de pisos on s'havia previst la instal·lació. Fàbrega hi va afegir que quan l'actual equip de govern va entrar a l'Ajuntament, es van trobar que llavors sí que s'havia constituït aquest col·lectiu i que els veïns no hi volien l'equipament. Per això, es va buscar una alternativa que donés resposta a aquesta petició.

Sobre la nova ubicació, el batlle urgellenc va subratllar que la presència d'urinaris públics en places urbanes és un fet molt habitual "en ciutats d'arreu d'Europa" i que "no causen cap problema". A més a més, pel que fa al consens veïnal, va remarcar que aquest servei "segueix sent una demanda de les famílies que van a la plaça". Quant al local previst inicialment, Fàbrega va apuntar que hi havia una persona que va anunciar que es presentava a la subhasta i que finalment no ho va fer, però que s’ha compromès igualment a comprar-lo pel mateix preu inicial pel qual el va comprar l'Ajuntament. Per això, des de l'equip de govern conclouen que "no serà una despesa de 100.000 euros, perquè el local es revendrà" i que no suposarà "ni molt menys" el sobrecost que Compromís apunta que pot tenir per al consistori, perquè el trasllat comptarà amb la participació d'operaris de la brigada municipal.

Mostrar formulari de contacte