Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Definides les deu propostes finalistes dels Pressupostos Participatius de la Seu

Definides les deu propostes finalistes dels Pressupostos Participatius de la Seu

L'ampliació i millora del búlder d'escalada, una pantalla LED per informar d'activitats i un espai per a pic-nic i barbacoes, entre les idees amb més suport a l'assemblea oberta. La votació popular es farà entre el 18 i el 24 de juny
Assemblea oberta per prioritzar propostes dels Pressupostos Participatius
30/05/2018 12:50

Els Pressupostos Participatius 2018 de la Seu d'Urgell ja tenen finalistes. Les deu peticions que entraran a la fase de votació popular s'han escollit en l'assemblea oberta que s'ha dut a terme aquest dimarts al vespre a la sala d'actes de l'Ajuntament, que es va omplir per  a l'ocasió.

Aquesta era una de les novetats d'enguany, atès que en anteriors edicions entraven a la fase final totes les propostes validades pels tècnics municipals, que enguany han estat 28. La tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, ha agraït la implicació de totes les persones i entitats que han presentat suggeriments o bé han pres part a la sessió d'aquest dimarts. Vives ha valorat el fet que el percentatge de participació en aquest procés a la Seu és de mitjana més alt que en d'altres ciutats catalanes on també es fa, però hi afegeix que tot i així encara no és prou alta i tenen l'objectiu que la població s'hi impliqui més; per exemple, en la votació popular que està prevista del 18 al 24 de juny.

Les propostes

L'ampliació i millora del búlder d'escalada del Poliesportiu ha estat la proposta amb més suport a l'assemblea d'ahir, a la qual hi van assistir un grup nombrós d'aficionats a aquest esport. Des de l'Ajuntament han valorat la varietat de les idees presentades, algunes de les quals han estat plantejades per tècnics municipals.

Les altres propostes escollides han estat, per ordre de vots: una pantalla LED per informar de les activitats culturals; habilitar una zona per a pic-nic i barbacoes; completar la senyalització dels camins escolars; adquirir quinze carpes per a activitats; habilitar uns lavabos públics autònoms a prop de la Catedral; adquirir màquines llevaneus per a la neteja de voreres; senyalització i retolació de la sala d'exposicions La Cuina, i instal·lar espais fixos de recollida d'oli reciclable.

A la votació popular hi podran participar tots els veïns i veïnes de la Seu d'Urgell que estiguin empadronats a la ciutat. Es podrà votar un màxim de 5 de les 10 propostes. Durant els dies previstos s'habilitarà diversos punts de votació als principals espais públics municipals.

Mostrar formulari de contacte