Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Delicat estat de salut de l'arquebisbe Joan Martí i Alanis

Delicat estat de salut de l'arquebisbe Joan Martí i Alanis

L'excopríncep d'Andorra i bisbe emèrit d'Urgell pateix una llarga malaltia Martí i Alanis ha estat ingressat en un centre hospitalari de Barcelona

Joan Martí Alanis
Joan Martí Alanis
17/09/2009 14:16

L’arquebisbe-bisbe emèrit del Bisbat d'Urgell, Joan Martí i Alanis, ha estat ingressat en un centre hospitalari de Barcelona, a causa d'una llarga malaltia. Segons ha informat en un comunicat el Bisbat urgellenc, "la seva situació és estable i es troba en observació".

L’equip mèdic que té cura de la seva salut està realitzant les proves mèdiques escaients "per valorar l’origen de la insuficiència respiratòria que pateix". Alhora, "s’han pres les mesures per mantenir el seu estat físic en les millors condicions, malgrat la gravetat de la malaltia".

Monsenyor Joan Martí i Alanis fou nomenat bisbe d’Urgell el 25 de novembre de 1970 i prengué possessió del càrrec el 30 de gener de 1971. El 17 de març de 1971 prestà jurament com a copríncep d’Andorra davant del Consell General de les Valls. El 12 de maig de 2003 el sant Pare Joan Pau II acceptà la seva renúncia al govern pastoral de la diòcesi.

En el seu mandat com a bisbe i copríncep va impulsar la redacció de la Constitució andorrana, que va rubricar l’any 1993, després de ser aprovada en referèndum pel Poble andorrà. Segons indica el Bisbat, "ha estat sempre un persistent defensor de la existència i de la independència d’Andorra com a Estat”, tal i com va reconèixer el Síndic en l’acte de la signatura de la Carta Magna al Palau Episcopal el 29 d’abril de 1993.

La Santa Seu, “diligentiam agnoscens et zelum in suis muneribus episcopalibus adimplendis”, reconeixent el seu zel acurat en l’acompliment del seu ministeri episcopal, li atorgà el títol o dignitat d’arquebisbe “ad personam”, el 25 de juny de 2001, en la mateixa data en la qual monsenyor Joan Enric Vives i Sicília fou nomenat bisbe coadjutor d’Urgell, amb dret a successió.

Mostrar formulari de contacte