Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Demà es tanca a la Seu el curs sobre Desenvolupament Econòmic Local

Demà es tanca a la Seu el curs sobre Desenvolupament Econòmic Local

El curs ha anat adreçat a tècnics de l’administració local dedicats a la promoció socioeconòmica, turística i cultural.
29/06/2007 13:33

Demà dissabte, 30 de juny, finalitzarà el curs sobre Desenvolupament Econòmic Local que ha estat organitzat per l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (CEDRICAT) amb el Col·legi de Sociòlegs de Catalunya. La jornada s’iniciarà a dos quarts de nou del matí amb un esmorzar ofert per l’organització a tots els assistents al curs. A les 10 del matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament urgellenc es realitzarà l’obertura oficial d’aquesta última jornada del curs a càrrec de l’Alcalde de La Seu d’Urgell, Jordi Ausàs; de la degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Anna Parés; així com també de Marta Pallarès, tècnica AODL i coordinadora del curs; i Imma Pallarès, directora del CEDRICAT i coordinadora del curs.

A les 10.30 hores, s’iniciarà la taula rodona que porta per títol ‘Present i futur del desenvolupament local i del desenvolupament rural amb enfocament territorial’, a càrrec d’Arcadi Castillo, director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran; Jordi Güell, gerent del Consell Comarcal de la garrotxa; i Pere Porta, gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. La taula serà moderada per Mateo Hernando, responsable de l’Àrea de Desenvolupament Local de la Generalitat de Catalunya, i que ja va obrir el curs el passat 1 de juny.

El curs ha anat adreçat a tècnics de l’administració local dedicats a la promoció socioeconòmica, turística i cultural. L’èxit d’inscripcions demostra clarament la necessitat de cobrir el buit existent en oferta formativa especialitzada en aquesta banda del territori català.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell vol contribuir no només en aconseguir els recursos per a poder facilitar la formació adequada a les necessitats del territori pirinenc sinó també oferir les condicions per a propiciar la connexió entre professionals de l’administració local de l’àmbit pirinenc i del nord de les terres de Lleida.

Els tècnics que han rebut el curs conformen una bona representació geogràfica de l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i les Terres de Lleida. Així, les procedències són de l’Alt Urgell, de l’Alta Ribagorça, del Pallars Sobirà, del Pallars Jussà, del Ripollès, de les Garrigues, la Segarra i del Solsonès. També hi són representats al curs el sector públic i el privat, els ajuntaments i els consells comarcals.

Durant el curs s’han exposat diferents models de promoció local que han estat aplicats en municipis que tenen la promoció de la ciutat i la promoció econòmica com una de les prioritats de la seva gestió. Bàsicament el curs ha donat a conèixer les eines, les metodologies i les experiències concretes que han permès aconseguir resultats òptims en paràmetres del desenvolupament local. Les línies tractades han estat la promoció turística, la zonificació comercial, la promoció urbanística, els programes europeus, els programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, l’organització i creació de consorcis de promoció socioeconòmica amb contingut patrimonial, els sistemes de captació d’empreses a nous polígons industrials, la Llei de Barris i l’ús i aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació per al Desenvolupament Local.

Mostrar formulari de contacte