Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Demanen 13 anys i mig de presó per a un veí de la Seu acusat de maltractament i violació

Demanen 13 anys i mig de presó per a un veí de la Seu acusat de maltractament i violació

Segons la denúncia l'acusat, de nacionalitat portuguesa, obligava la seva parella a tenir relacions sexuals contra la seva voluntat i l'agredia reiteradament. Els fets van passar des del 2012 i fins al 2016, quan la dona va denunciar-ho

Audiència de Lleida
Audiència de Lleida
08/01/2019 17:25

L'Audiència de Lleida jutjarà aquest dimecres un veí de la Seu d'Urgell, de 44 anys i de nacionalitat portuguesa, acusat de maltractar i violar durant quatre anys la seva parella sentimental, amb qui mantenia una relació des de feia 20 anys i amb qui tenia dos fills en comú. Segons la fiscalia, la relació de la parella es va anar deteriorant a causa de la gelosia i de l'addicció a l'alcohol de l'acusat i,els darrers temps la dona es negava a mantenir relacions sexuals amb ell, l'home l'obligava per la força perquè deia que era la seva "esclava".

La fiscalia demana que se li imposin 13 anys i mig de presó. Detalladament, la petició és de dos anys i mig de presó per un delicte de violència habitual, un any de presó per un delicte continuat de maltractament i deu anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual amb l'agreujant de parentesc. També demana que se li prohibeixi acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant vuit anys posteriors a la condemna i que indemnitzi la dona amb 15.000 euros per les lesions i el dany moral.

Segons el ministeri públic, entre finals de 2012 i el març de 2016, l'acusat va incrementar la seva conducta intimidatòria i agressiva cap a la seva dona. La cridava, insultava i amenaçava de manera freqüent i també l'agredia físicament gairebé cada dia. Molts cops, segons recull l'exposició de motius a la qual ha tingut accés l'ACN, quan anaven a dormir l'acusat donava puntades de peu a la dona fins a tirar-la del llit i ella havia de dormir a terra. En una ocasió, recull l'escrit, l'acusat va agredir la dona davant el seu fill de 12 anys i en una altra va colpejar el fill gran, també menor d'edat.

La dona, segons el mateix document, mai no va anar al metge per ser atesa de les lesions per por que l'acusat augmentés la seva conducta agressiva i intimidatòria. L'home fins i tot li va prohibir anar a un curs d'auxiliar d'infermeria perquè segons ell, la dona se n'anava al llit amb els professors.

Els últims anys, segons va denunciar la demandant, l'acusat també l'obligava a fer-li fel·lacions i a mantenir relacions sexuals amb ella quan dormia, malgrat que ella s'hi negués; i si es despertava, l'obligava a seguir. També la forçava a mantenir relacions anals i quan ella s'hi oposava, l'home li deia que havia d'aguantar els seus desitjos sexuals perquè era la seva "esclava". Finalment, la víctima va denunciar els fets els fets el 21 de març de 2016, va ser atesa mèdicament i se li va diagnosticar un estat ansiós-depressiu, pel qual ara està rebent tractament farmacològic i psicològic.

Mostrar formulari de contacte