Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Demanen cinc anys de presó per a un veí de Les per construir un mur a tocar del riu Garona

Demanen cinc anys de presó per a un veí de Les per construir un mur a tocar del riu Garona

El ministeri públic afirma que l'obra es va fer sense permís i en un espai de domini públic en el qual perjudica la vegetació de ribera. El propietari va fer la protecció arran dels aiguats del 2013
El riu Garona (ACN/arxiu)
30/07/2018 18:43

La fiscalia de l'Estat demana cinc anys de presó a un veí de Les, de 44 anys, per haver fet presumptament unes obres "il·legals" a tocar del riu Garona arran de la riuada que el 18 de juny de 2013 va afectar el Baish Aran.

Arran d'aquell aiguat, la Garona es va desbordar i l'aigua va causar danys valorats en 250.000 euros als terrenys de l'acusat, que té cavalls i d'altres animals. Per evitar que es tornés a repetir aquesta situació, ja que els terrenys limiten amb el riu, l'acusat va aixecar un mur de fins a quatre metres, va posar reixes al voltant dels seus terrenys i va construir un passeig lateral de cinc metres d'amplada. La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), però, va denunciar que tots aquests treballs els va dur a terme en terrenys de domini públic hidràulic i que "ni estaven autoritzats ni eren autoritzables".

El judici tindrà lloc el 26 de setembre vinent. La fiscalia acusa el propietari de les finques rústiques d'un delicte contra l'ordenació del territori. La fiscalia considera que amb aquestes obres s'ha perjudicat el sistema natural, perquè limiten la recuperació de la dinàmica lateral i el desenvolupament de la vegetació de ribera, que en bona part ha quedat enterrada al sotabosc. Hi afegeix que els treballs també han alterat la connexió dels ambients i com la dinàmica del cabal del riu i que tot això pot fer que sigui necessari dur a terme noves actuacions que causin un deteriorament greu dels sistemes naturals.

El ministeri públic també proposa una sanció de 23.040 euros i que sigui el mateix denunciat qui assumeixi la demolició de les obres i que restauri la zona fins deixar-la com estava, a banda d'una indemnització a la CHE per valor de 42.951 euros, pels danys en domini públic hidràulic.

Mostrar formulari de contacte