Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sol·liciten deu anys de presó per a dos homes acusats de violar una dona que estava inconscient a la Seu d'Urgell

Sol·liciten deu anys de presó per a dos homes acusats de violar una dona que estava inconscient a la Seu d'Urgell

Els fets es van produir l'abril de 2022, quan la denunciant va anar a una festa organitzada en un pis. La Fiscalia també demana 8 anys de llibertat vigilada i, per a un dels inculpats, l'expulsió del país tan bon punt compleixi la condemna

Audiència Provincial de Lleida (Foto: ACN / arxiu)
Audiència Provincial de Lleida (Foto: ACN / arxiu)
02/07/2024 13:55

L'Audiència de Lleida jutjarà aquesta setmana vinent dos homes acusats de violar una dona mentre aquesta estava inconscient, a la Seu d'Urgell. La Fiscalia demana sengles condemnes de 10 anys de presó. 

Segons ha informat l'ACN de fonts del ministeri públic, els fets van tenir lloc la matinada del 10 d'abril de 2022, quan la dona marxava d'una discoteca juntament amb una amiga. Aleshores l'amiga va contactar amb un dels acusats, que va portar-les en cotxe fins a un pis de la ciutat, on s'hi celebrava una festa privada i on hi havia l'altre home. En aquest immoble, la dona va perdre la consciència i, segons el fiscal, "els dos homes, que eren coneixedors de la seva situació, van aprofitar per mantenir relacions sexuals completes amb ella".

Concretament, s'acusa els dos homes d'un presumpte delicte d'abús sexual a una persona privada de sentit. La tipificació té en compte que els fets són anteriors a la reforma del Codi Penal. A banda de la pena de 10 anys de presó, demana per a cadascun dels acusats 8 anys de llibertat de vigilada, que no puguin acostar-se a menys de 500 metres de la víctima o comunicar-s'hi durant 18 anys i que la indemnitzin conjuntament amb 15.000 euros pels danys ocasionats. També sol·licita que no puguin exercir qualsevol càrrec o activitat que impliqui contacte directe o regular amb menors durant 15 anys.

Un dels acusats és de nacionalitat estrangera i, per això, en el seu cas la Fiscalia també demana que sigui immediatament expulsat del país tan bon punt hagi complert tres quartes parts de la condemna, o bé se li hagi concedit el tercer grau o la llibertat condicional. Aquest home va ser detingut pels Mossos el 4 de maig de 2022, pocs dies després dels fets denunciats, i va ingressar a presó de manera preventiva.

Mostrar formulari de contacte