Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Demanen el retorn dels Encants dels Canonges

Demanen el retorn dels Encants dels Canonges

Els marxants consideren que actualment ja es donen les condicions per tornar a ubicar-hi parades. L'Ajuntament de la Seu ho està estudiant, però remarca que cal assegurar-se que es pot complir les mesures de prevenció amb les dimensions del carrer

Els Encants dels Canonges (Foto: arxiu)
Els Encants dels Canonges (Foto: arxiu)
07/08/2020 13:20

Venedors dels Encants dels Canonges han demanat públicament que aquesta activitat setmanal torni de manera imminent. En un escrit publicat a internet, el portaveu dels participants habituals en aquest mercat de productes de segona mà, Yann Marais, considera que la reobertura està justificada tenint en compte que ja fa "més de dos mesos que tots els altres mercats han tornat a funcionar".

El col·lectiu considera important la reobertura en un moment com l'actual perquè en molts casos els seus inscrits són "gent humil que ho necessiten per arribat a final de mes", i remarca que tots els implicats saben "no es faran milionaris" amb aquesta activitat, però que els suposa un bon ajut. Alhora, argumenten que és també "un atractiu més per a la ciutat" i consideren que mentre no estigui novament en funcionament estan patint "una discriminació negativa".

Cal recordar que el novembre passat els Encants dels Canonges ja va viure una pausa perquè l'Ajuntament volia replantejar-lo, després que s'hi va detectar la presència de parades que no venien estrictament productes de segona mà, que ocupaven molt d'espai o que fins i tot aprofitaven per liquidar-hi el material del seu establiment, amb un ànim clar de lucre. L'objectiu era recuperar l'essència del mercat, pensat perquè veïns de la Seu puguin treure un petit benefici dels seus objectes antics o de col·leccionista de tota mena. A l'hivern es va tornar a obrir amb el nou format, però al març es va haver de tornar a tancar, en aquest cas a causa de l'estat d'alarma decretat per la irrupció de la COVID-19.

Els marxants demanen novament “diàleg i solucions” i, atès que el mercat encara no s'ha reobert, veuen "poca voluntat" per part del consistori. Els afectats consideren que actualment ja hi ha les condicions per fer-ho, sempre respectant les indicacions del pla Procicat pel que fa a la prevenció del coronavirus.

Des de l'equip de govern, la tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, va explicar aquest mes passat a RàdioSeu que ja estan treballant en la idea de tornar a ubicar parades al carrer dels Canonges. Un fet que plantegen com una "segona fase" després d'haver retornat al centre històric les parades del tradicional mercat setmanal, que durant el desconfinament s'havia ubicat de manera provisional al passeig de Joan Brudieu.

Tot i això, Font indica que un dels condicionats amb què es troben és que la poca amplada del carrer dels Canonges dificulta la necessitat de garantir-hi la distància entre parades i l'espai suficient per al pas dels vianants. La regidora hi afegia que cal estar pendents de l'evolució de la situació sanitària per determinar si és segur instal·lar novament en aquest vial parades, tant dels encants com de roba. De fet, quan el juny passat es va descartar la celebració del Mercat Medieval dels Canonges, un dels factors que es va tenir en compte per prendre aquesta decisió va ser la poca amplada que té el carrer en alguns trams, cosa que en el context actual podia ser un risc en cas d'aglomeracions de gent.

Mostrar formulari de contacte