Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Demanen el tancament preventiu de la central de Capdella per una fuita

Demanen el tancament preventiu de la central de Capdella per una fuita

El grup municipal de la CUP culpa de la situació la manca de manteniment per part d'Endesa i alerta que el trencament d'una canonada pot provocar despreniments i danys a les cases properes
Aigua gelada per la fuita en una canonada de la central de Capdella (Foto: CUP Vall Fosca)
10/12/2017 13:50

El grup municipal de la CUP a la Vall Fosca ha demanat el "tancament preventiu" de la central hidroelèctrica de Capdella fins que no s'arregli una fuita en una canonada situada a 1.800 metres d'altitud. Segons el regidor cupaire a la Torre de Capdella, Josep Plasència, "la inundació dels terrenys pot provocar despreniments de terres en un zona amb molt pendent i que es posin en perill les cases habitades del costat de la central". Per això, Plasència ha anunciat que aquest dilluns presentarà una denúncia al departament d'Indústria de la Generalitat.

La CUP culpa Endesa de no fer un correcte manteniment de les instal·lacions. El grup recorda que la canonada té 14 juntes de dilatació i des de dijous passat n'hi ha una de trencada, per la qual surt una gran quantitat d'aigua. Una part, a més a més, s'ha congelat, i la que continua sortint "es filtra per un terreny que pot acabar cedint".

Josep Plasència assegura que l'any passat ja hi va haver una fuita que va provocar despreniments més a prop del poble i tem que aquest hivern la situació es pugui agreujar perquè l'avaria està més amunt i en un terreny amb molt desnivell. Per això, demana "que la central es tanqui per precaució fins que s'arreglin totes les juntes i que no es posi en perill la població".

Mostrar formulari de contacte