Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Demanen informació per la desaparició de 30.000 truites de riu al Pallars Sobirà

Demanen informació per la desaparició de 30.000 truites de riu al Pallars Sobirà

ERC, Fem Municipi i la CUP volen que s'aclareixi la gestió feta a la planta d'alevinatge d'Escaló. Els tres grups de l'oposició presenten una bateria de preguntes

26/04/2016 11:05

Tots els grups de l'oposició al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, tret del conseller del PSC-PM, ha demanat informació sobre la suposada desaparició de 30.000 alevins de truita de riu autòctona del canal d’alevinatge d’Escaló. Els consellers consideren que hi ha "manca d’informació i de transparència de l’equip de govern" amb relació a aquesta qüestió, per la qual cosa han preparat una bateria de preguntes per presentar a l'ens.

Entre d'altres, ERC, Fem Municipi i la CUP pregunten per l’origen de les truites, en quina data van ser posades al canal d’Escaló, si el canal disposa de tots els permisos i llicències de funcionament, quan han costat els alevins, qui els ha pagat, per què les truites ja no són al canal, quina ha estat la causa i el mètode en cas que s'hagin sacrificat, si hi havia tots els permisos per al transport i la introducció al riu, i quin ha estat el paper del Consell en aquest afer.

Des de l'oposició justifiquen la presentació d'aquestes preguntes perquè consideren que l'equip de govern ha mostrat "opacitat" en d'altres qüestions com ara la recollida d’escombraries o la política d’acomiadaments i de gestió de personal. CiU governa amb majoria absoluta al Consell Comarcal del Sobirà, amb 10 consellers.

Mostrar formulari de contacte