Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denunciat un altre atac mortal de l'ós a l'Aran

Denunciat un altre atac mortal de l'ós a l'Aran

Un plantígrad va matar una ovella entre dilluns i dimarts al pla de Beret. Els tècnics també han constatat danys en una instal·lació apícola
Ovella morta per un atac de l'ós bru (Foto: Piroslife)
26/07/2018 10:35

Tècnics del programa Piroslife han informat que aquesta setmana hi ha hagut un nou atac mortal de l'ós bru contra bestiar al Pirineu, concretament a l'Aran.

Els fets es van produir entre dilluns i dimarts a la zona del pla de Beret, on el plantígrad va matar una ovella. Segons els responsables del programa d'alliberament d'óssos, aquest fet es deu a que "el ramader propietari no aplica les mesures de protecció de promou Piroslife", si bé que en anteriors incidents els óssos també han atacat agrupaments de ramats o bé han entrat en espais tancats amb pastor elèctric, en alguns casos amb víctimes mortals.

Les darreres hores també s'ha informat d'un atac de l'ós a una instal·lació apícola, en la qual l'animal salvatge ha destrossat dues arnes i un nucli d'abelles. En tots dos casos s'ha iniciat els tràmits per dur a terme les indemnitzacions.

Des del Conselh Generau d'Aran han informat que en aquests darrers atacs descarten que l'autor sigui Goiat, perquè aquests dies ha estat localitzat en territori francès gràcies al seguiment amb GPS, i que per tant ha estat algun altre dels óssos alliberats o nascuts al Pirineu al llarg dels darrers anys. Les darreres setmanes s'ha posat en marxa un dispositiu per foragitar Goiat de les zones on havia protagonitzat diversos atacs mortals, especialment contra eugues de l'Aran i el Pallars Sobirà.

Mostrar formulari de contacte