Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos d'Esquadra denuncien cinc motoristes al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Els Mossos d'Esquadra denuncien cinc motoristes al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Circulaven per una zona tancada al trànsit de la Vall de Santa Magdalena i les Bordes de Conflent. La infracció pot suposar una sanció d'entre 300 i 3.000 euros
Control dels Mossos d’Esquadra en un camí del PN de l’Alt Pirineu (Foto d'arxiu/Mossos d'Esquadra)
24/05/2022 14:15

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Pirineu Occidental han denunciat aquest cap de setmana cinc motoristes durant un control d'accés motoritzat al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Els denunciats circulaven per una zona tancada al trànsit de la Vall de Santa Magdalena i les Bordes de Conflent.

La restricció de la circulació en aquest espai es duu a terme des de l’1 de novembre al 31 de maig per no alterar l’hàbitat de les espècies protegides, així com per no malmetre les pistes forestals en l’època de més humitat. La infracció és considerada "greu" i, segons els fets, pot suposar una sanció que oscil·la entre els 300 als 3.000 euros.

En el mateix control es van interposar dues denúncies més per manca d’ITV, dues per manca de documentació, dues per manca d’assegurança i dues per no presentar el permís de conduir. A més a més, es va procedir a la immobilització de dues motocicletes per part dels agents de l'Àrea Regional de Trànsit del Pirineu Occidental.

Inspeccions periòdiques

La Unitat de Medi Ambient de la Regió Policial Pirineu Occidental fa inspeccions periòdiques de l'accés motoritzat al medi natural per vetllar que es compleixi la normativa i garantir que es respectin les limitacions a la Vall de Santa Magdalena, que resta tancada de l’1 de novembre al 31 de maig per motius de conservació de la biodiversitat, seguretat i prevenció de l’erosió dels espais. La restricció no té en compte els veïns, propietaris, persones que duen a terme aprofitaments ramaders i vehicles autoritzats, que poden accedir-hi quan ho necessiten.

Mostrar formulari de contacte