Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denuncien manca d'efectius dels Mossos d'Esquadra a la Seu

Denuncien manca d'efectius dels Mossos d'Esquadra a la Seu

SAP-UGT expressa el seu "malestar i rebuig" per la situació de la Sala Regional de Comunicacions del Pirineu Occidental El sindicat entén que cal incrementar de forma urgent la plantilla
Escut dels Mossos d'Esquadra
13/10/2008 19:28

El SAP-UGT de Catalunya, sindicat majoritari al Cos de Mossos d’Esquadra (CME), ha manifestat el seu rebuig i malestar davant la "greu problemàtica laboral" que estan patint els mossos destinats a la Sala Regional de Comunicacions del Pirineu Occidental, a la comissaria de la Seu d’Urgell.

El sindicat especifica que tot i que les “Sales de Comunicació i Coordinació Operativa” duen a terme una de les funcions més importants del Cos, ja que coordinen la feina del CME en cada territori, els membres del Cos dels Mossos d’Esquadra d’aquesta sala estan sotmesos cada dia a una situació "d’estrés laboral i psicològic insostenible". Es veuen obligats a realitzar serveis diaris de 12 hores amb un plantilla "totalment insuficient". Actualment, el nombre d’operadors és de 10 agents més 12 comandaments per cobrir tots els serveis diaris, tot i que el nombre d’efectius mínims necessaris per atendre les comunicacions és de 20 operadors més els comandaments pertinents, molt lluny de les dades actuals del Pirineu Occidental.

Segons remarca el sindicat SAP-UGT, "la manca d’efectius no només repercuteix en el funcionament de la plantilla, sinó que també comporta un lògic deteriorament de la qualitat del servei que s’ofereix a la ciutadania".

Des de SAP-UGT demanen al Departament d’Interior i als responsables policials "una solució urgent" a la manca d’efectius a la Sala Regional de la Seu d’Urgell, ja que "els treballadors no han de patir uns llarguíssims uns horaris sense cap tipus de garanties, per culpa de la manca de previsió i la ineficiència en la gestió del Departament d’Interior".

El sindicat SAP-UGT de Catalunya entén que l’increment de la plantilla és "innegociable" i una necessitat per poder garantir les actuacions policials diàries, per oferir a la ciutadania uns mínims de qualitat en el servei i per cobrir els drets laborals dels treballadors.

Mostrar formulari de contacte