Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denuncien un caçador furtiu per fer servir mètodes prohibits a la reserva de l'Alt Pallars

Denuncien un caçador furtiu per fer servir mètodes prohibits a la reserva de l'Alt Pallars

Els Agents Rurals el van enxampar in fraganti disparant dos trets per sacrificar un porc fer que estava atrapat en un llaç. El lloc dels fets forma part del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Grup de Verins i Antifurtivisme dels Agents Rurals
Grup de Verins i Antifurtivisme dels Agents Rurals
14/07/2023 11:55

Els Agents Rurals han obert diligències contra una persona a qui agents del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme van enxampar in fraganti disparant dos trets per sacrificar un porc fer que havia quedat atrapat en un llaç de sirga metàl·lica, un mètode de caça prohibit i no selectiu. Els fets denunciats, que s'han traslladat als jutjats de Lleida, poden constituir un delicte contra la fauna tipificat al Codi Penal per caçar espècies no protegides. La denúncia s'interposa per caçar en època de veda una espècie no protegida. També se l'ha denunciat per un possible delicte per utilització de mitjans no selectius legalment no autoritzats.

Aquests llaços, segons han dit des dels Agents Rurals, són un mitjà prohibit i art no autoritzat per la captura d'animals, perquè és "no selectiu". Aquesta pràctica es va dur a terme dins un espai natural protegit com és el Parc Natural de l'Alt Pirineu i també de la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars. A més a més, es tracta del marge esquerre aigües avall del riu Noguera de Cardós, on qual està permesa l'activitat de pesca i està considerada zona de seguretat per la normativa de caça vigent. A l'actuació es va comissar el senglar mort, l'arma, la munició i els mètodes de caça.

El porc fer és espècie cinegètica que pot caçar-se en el període hàbil en la modalitat de batuda, que aquest any era tots els dies hàbils de la setmana del 4 de setembre del 2022 al 26 de març del 2023 i del 3 de setembre de 2023 al 31 de març del 2024. En casos en què hi ha danys a conreus fora d'aquesta temporada, sí que s'autoritzen aguaits nocturns i es fan accions en zones de seguretat. Segons els agents, en la denúncia també s'ha tingut en compte que la trampa emprada podia ser un perill per a l'ós bru, que també és present al Parc Natural i que actualment és espècie protegida.

Mostrar formulari de contacte