Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denuncien un intent d'estafa suplantant la identitat de PEUSA

Denuncien un intent d'estafa suplantant la identitat de PEUSA

Els presumptes autors truquen a clients i els diuen que si no fan un ingrés els tallaran la llum. La companyia urgellenca anima els usuaris afectats a donar-ho a conèixer per identificar els estafadors

Avís d'un intent d'estafa utilitzant el nom de PEUSA
Avís d'un intent d'estafa utilitzant el nom de PEUSA
09/07/2024 17:55

La companyia elèctrica PEUSA ha publicat un missatge a les xarxes socials en què adverteix als seus clients que els darrers dies han detectat un intent d'estafa econòmica en què els autors truquen de manera fraudulenta en nom de l'empresa urgellenca. Per això, han recomanat als usuaris que desconfiïn d'aquesta mena de trucades, sobretot si provenen de números desconeguts, i que en cas de dubte contactin directament amb la companyia o bé s'adrecin a les oficines que tenen en ple centre de la Seu d'Urgell.

Des de PEUSA han explicat que, d'acord amb el que han pogut constatar, els estafadors asseguren falsament que són empleats de l'empresa energètica i amenacen la persona a qui truquen de tallar-li el subministrament elèctric si no els fa un ingrés a un compte corrent en un termini màxim de deu minuts.

La firma pirinenca ha confirmat que es tracta d'un frau i per això ha animat els afectats a donar-ho a conèixer directament a PEUSA, de cara a intentar localitzar els autors. En aquest sentit, PEUSA ha aprofitat per recordar que mai no fan als clients un advertiment com aquest, amb un termini tan curt, i que en cas que n'hagin de fer algun sempre és, només, en horari matinal d'oficina (9.00-13.00 h). Per això, ja cal descartar directament aquestes trucades si es reben fora d'aquestes hores del matí.

A més a més, la companyia remarca que el personal que truca des de les oficines de PEUSA sol ser de confiança i de la Seu, molt sovint coneixen els clients i preferentment s'hi adrecen en català. Un conjunt de factors que en aquest cas, atès que es tracta d'una empresa de proximitat, permeten detectar fàcilment si es tracta d'un intent d'estafa.

Mostrar formulari de contacte