Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denuncien un nou intent d'estafa per internet mitjançant suplantació de pàgines policials

Denuncien un nou intent d'estafa per internet mitjançant suplantació de pàgines policials

Els autors, que es fan passar pel CNP, bloquegen l'ordinador de la víctima amb un virus i exigeixen el pagament d'una multa En cas de patir l'atac, els Mossos d'Esquadra aconsellen denunciar els fets i fer revisar l'equip per un expert informàtic

Comissaria dels Mossos a la Seu
Comissaria dels Mossos a la Seu
06/02/2012 12:27

Els Mossos d'Esquadra han advertit d'un nou intent d'estafa per internet, que té com a base la introducció de virus a l'ordinador i la suplantació d'imatge de la web d'organismes policials, com és el cas del Cos Nacional de Policia (CNP) a l'Estat espanyol. De moment, la comissaria de la Seu ja ha detectat un mínim de dos casos a l'Alt Urgell i se n'està investigant molts d'altres a la resta del país i en d'altres estats europeus, com ara Alemanya.

Segons ha explicat el cap de Relacions amb la Comunitat dels Mossos a la Seu, César Isla, el modus operandi consisteix a introduir un virus a l'ordinador de la víctima en el moment que descarrega una imatge o accedeix a una web concreta. L'acció bloqueja l'ordinador i tot seguit apareix un missatge, suposadament de la policia, en què s'exigeix a l'usuari el pagament d'una multa per haver entrat en continguts inapropiats, com ara de pornografia infantil o bé de terrorisme.

Sobre aquest punt, des de la policia remarquen que això no significa en cap cas que l'afectat hagi entrat realment en aquestes pàgines, sinó que tan sols és la manera que tenen els autors de fer xantatge. Per tot plegat, es recomana denunciar els fets immediatament, ja que els cossos policials no persegueixen mai aquests fets exigint el cobrament de multes per internet, sinó mitjançant registres a domicilis. A més a més, la suplantació està feta amb una gran semblança a la web original del CNP.

Els Mossos també aconsellen portar l'ordinador immediatament a un expert informàtic perquè el repari, així com mantenir al dia els antivirus i les actualitzacions dels principals programes informàtics, com ara el navegador, l'Office, el Media Player i l'Adobe.

Mostrar formulari de contacte