Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denuncien una explotació ramadera de Soriguera pel mal estat de vuit cavalls

Denuncien una explotació ramadera de Soriguera pel mal estat de vuit cavalls

Segons el Seprona, els animals estaven "extremadament prims" i en condicions precàries. El cas s'ha remès al Departament d'Agricultura

Un dels cavalls trobats en mal estat a Soriguera
Un dels cavalls trobats en mal estat a Soriguera
26/02/2020 17:28

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) ha denunciat una explotació ramadera del municipi de Soriguera (Pallars Sobirà) per sis infraccions relacionades amb les condicions higienico-sanitàries i de benestar animal de les instal·lacions.

El seu informe, l'organisme de la Guàrdia Civil hi recull que van trobar vuit cavalls sense els corresponents documents d'identificació, "en mal estat, extremadament prims" i amb evidències de manca d'aliments i aigua. A més a més, segons els agents, els animals estaven en unes instal·lacions "deficitàries" que no els protegien de les inclemències meteorològiques, i van trobar el cadàver d'un altre cavall que no s'havia retirat segons la normativa. Les denúncies s'han remès al Departament d'Agricultura.

Segons l'informe del Seprona, un dels cavalls era en una zona de pastures de muntanya -completament coberta de neu- aïllat i sense menjar ni aigua. Els altres set no disposaven d'instal·lacions adequades per protegir-se de la meteorologia ni rebien les quantitats adequades de menjar ni aigua. Tots els cavalls són de races que es fan servir per muntar.

Mostrar formulari de contacte