Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denuncien una granja porcina de Figuerola d'Orcau per incompliment de les mesures sociosanitàries

Denuncien una granja porcina de Figuerola d'Orcau per incompliment de les mesures sociosanitàries

El Seprona hi va trobar dos esquelets d'animals adults i restes de cadàvers de porcs semienterrats, a més de residus i un abocament d'aigües amb matèries fecals. Els fets s'han posat en coneixement del Departament d'Acció Climàtica
Restes d'un animal en descomposició localitzades pel Seprona en una granja de Figuerola d'Orcau
28/06/2022 18:34

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) ha denunciat el propietari d'una explotació porcina de Figuerola d'Orcau, al terme municipal d'Isona i Conca Dellà, per incomplir les mesures higienicosanitàries exigides. A mitjan juny, els agents d'aquest cos va inspeccionar la granja i hi van trobar dos esquelets d'animals adults i restes de cadàvers de diversos porcs semienterrats, que desprenien una forta olor pel seu avançat estat de descomposició.

Al registre, els agents de la Guàrdia Civil també van localitzar un abocament d'aigües residuals domèstiques amb matèries fecals, procedents d'un bany que hi ha a les pròpies instal·lacions, a més d'un volum considerable de residus a diverses zones de la finca, entre els quals ferros, llaunes, vidres i peces de fibrociment amb amiant.

El propietari va reconèixer que l'explotació porcina no disposava de programa higienicosanitari, supervisat per un veterinari oficial. Aquesta mesura és obligatòria per garantir un estat òptim de salut i de benestar animal. El Seprona va aixecar actes per diverses infraccions administratives. Alhora, va posar en coneixement del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat els incompliments de la Llei de residus i sòls contaminats i la Llei de sanitat animal detectats a la granja.

Mostrar formulari de contacte