Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Desacord entre Govern i comerç d'Andorra sobre els efectes de tancar 8 diumenges a la tarda

Desacord entre Govern i comerç d'Andorra sobre els efectes de tancar 8 diumenges a la tarda

El Govern defensa que les pèrdues seran del 0,5%, però els botiguers les eleven al 3%
24/05/2010 16:29

El Govern d'Andorra calcula que el tancament dels comerços a la tarda durant vuit diumenges suposarà una pèrdua d'ingressos del 0,5% respecte de les vendes anuals. L'executiu ha presentat aquesta previsió com a rèplica a l'estudi fet pels propis comerciants, que eleven les pèrdues fins al 3%.

El ministeri d’Economia i Finances ha elaborat el seu estudi en base al fet que el tancament de vuit diumenges suposa un total de 40 hores anuals, xifra que "tan sols representa un 1% del còmput total d’hores d’obertura anual". El govern també argumenta que "un tancament de 360 dies tindria una repercussió, impossible, del 270%".

L'anàlisi reconeix que les compres efectuades durant les tardes suposen un 40% de la facturació dels diumenges, el dia de la setmana que normalment hi ha més visitants. Tot i això, addueixen que els dies escollits són jornades "amb poca activitat comercial, perquè estan en períodes de temporada baixa". Les xifres de turistes i visitants se situen als mesos de maig, juny o octubre entre un 30 i un 50% per sota de les corresponents als mesos d'estiu o temporada d'hivern.

Des del ministeri també asseguren que en els dies escollits "un terç dels compradors són ciutadans d’Andorra, que no canviaran els seus hàbits de consum pel fet que es tanqui puntualment vuit tardes".

Mostrar formulari de contacte