Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Descartada la posada en marxa del canal públic de TDT de l'Alt Pirineu

Descartada la posada en marxa del canal públic de TDT de l'Alt Pirineu

Els alcaldes dels municipis que integren el consorci TDT-L de la Seu d'Urgell manifesten al CAC que la crisi econòmica paralitza ‘de moment’ el projecte L’apagada analògica fa que s’agilitzin els contactes amb els operadors privats que tenen una concessió al territori
CAC - Alcaldes TDT-L de la Seu d'Urgell
17/02/2010 18:27

La Televisió Digital Terrestre Local (TDT-L) pública de l’Alt Pirineu haurà d’esperar. Alcaldes i representants dels Consells Comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, han comunicat als responsables del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) que no tenen cap intenció de posar en marxa el canal que se’ls va adjudicar. El posicionament institucional, que s'ha donat a conèixer en una reunió del CAC a la Seu d'Urgell, es justifica pel fet que consideren el cost del projecte ‘massa elevat’ en l’actual context de crisi.

Segons ha manifestat el president de l'ens audiovisual, Ramon Font, l’espai per desenvolupar el programa de TDT-L de la Seu d’Urgell "quedarà reservat per si més endavant es decideix posar-lo en marxa”. A més, Font ha assegurat que la concessió no anirà a parar en cap cas a una empresa privada i s’ha mostrat comprensiu: “La conjuntura econòmica és una raó molt poderosa que està influint en el funcionament dels diversos canals de televisió digital d’arreu de Catalunya”.

D’altra banda, el conseller del CAC, Josep Pont, ha expressat el seu optimisme en relació amb les dificultats orogràfiques i poblacionals del territori pirinenc a l’hora de plantejar-se el desplegament. “La tecnologia ha de jugar a favor de la zona i els entrebancs existents podrien solucionar-se amb avenços tecnològics com per exemple, els satèl.lits, opció que abaratiria molt els costos d’emissió i recepció”, comenta.

Els que sí semblen decidits a impulsar el seu projecte a l’Alt Pirineu són Pirineus TV (que ja emet) i Lleida TV Digital, que són dues de les empreses privades que van aconseguir la concessió a través del concurs públic. Una darrera societat, amb seu a Barcelona, té el procés més endarrerit, “tot i que semblaria que estan interessats en mantenir la llicència”.

En relació amb el retard del desplegament d’alguna de les empreses adjudicatàries, Font ha expressat la voluntat d’adaptar-se al context social. Malgrat tot, ha assenyalat que després d’un període d’espera, no es descarta atorgar les concessions a d'altres operadors interessats.

La TDT-L a Catalunya

A Catalunya van sortir a concurs públic 96 programes de TDT-L. D’aquesta xifra, se’n van reservar 59 per als operadors privats i 37 per als operadors públics. Després de les adjudicacions, 3 canals van quedar deserts. De la resta, se’n van concedir 56 a empreses privades i 37 a consorcis públics. En aquests moments, només operen a Catalunya 24 operadors privats i 11 de públics. Pel que fa als consorcis, 14 ni tan sols no s’han constituït. No seria el cas de l’Alt Pirineu, amb el múltiplex TDT-L de La Seu d’Urgell, que sí que va fer els passos legals en aquest sentit.

Actualment a Catalunya s’ha retornat sis concessions. Ara s’haurà d’estudiar si s’atorguen a empreses que ja hi optaven o bé si s’obre un nou concurs per cobrir-les.

Mostrar formulari de contacte