Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Descarten evacuar els veïns de Baiasca per l'esfondrament de la carretera

Descarten evacuar els veïns de Baiasca per l'esfondrament de la carretera

La solució provisional serà buidar el talús de la part superior de la muntanya per permetre el pas amb ''garanties mínimes''  

04/03/2015 12:19

Els 15 veïns de Baiasca (Pallars Sobirà) afectats per l'esfondrament de l'única carretera d'accés al nucli, no seran evacuats del poble. En una reunió a tres bandes entre el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, l'Ajuntament de Llavorsí i el veïnat, s'ha acordat una solució provisional i, posteriorment, buscar finançament per arranjar de forma definitiva el tram més malmès, d'1,5 quilòmetres.

La solució provisional serà buidar el talús de la part superior de la carretera per permetre el pas dels vehicles amb unes ''garanties mínimes''. Per aquests 1.500 metres de carretera en mal estat s'ha demanat ajut econòmic i tècnic al Govern i a la Diputació de Lleida.

La carretera de Baiasca és de titularitat municipal i la gestió està transferida al Consell Comarcal.

Perill de nous despreniments

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha reconegut el ''mal estat'' de tota la carretera i ha afegit que no es poden descartar nous despreniments en aquesta via. Sibís ha explicat que es tracta d'un terreny geològicament inestable, fet que s'ha agreujat per la neu i l'aigua.

L'esfondrament d'un tram d'uns 15 metres de la carretera ha deixat els 15 veïns que viuen a Baiasca aïllats. Un tram d'uns 150 metres la carretera s'ha descalçat i s'ha precipitat uns 150 metres muntanya avall. Aquest dimarts els veïns del poble han hagut de fer mans i mànigues per portar els nens a l'escola o anar a treballar. L'opció més utilitzada ha estat deixar un vehicle a cada banda de l'esllavissada i passar caminant per aquest punt. Els que solament disposen d'un cotxe han fet caminant els darrers 2 quilòmetres fins al poble.

Mostrar formulari de contacte