Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Descens de l'expedició de DNI i passaports durant el 2020 a causa de la pandèmia de la COVID

Descens de l'expedició de DNI i passaports durant el 2020 a causa de la pandèmia de la COVID

Els mesos amb menys activitat de gestió de documentació són els que van coincidir amb l'Estat d'Alarma. La comissaria de la Policia Nacional a la Seu va tramitar un total de 6.193 DNI i 897 passaports
Comissaria de la Policia Nacional a la Seu (Imatge: Google Maps)
16/03/2021 11:45

La Policia Nacional va expedir l’any passat 6.193 DNI i 897 passaports a la comissaria de la Seu d'Urgell. A la demarcació de Lleida aquesta xifra ascendeix a 47.612 DNI i 8.538 passaports, la majoria dels quals tramitats a Lleida ciutat (38.542 DNI i 8.538 passaports) i a través de l'equip mòbil que es desplaça de forma periòdica a una quinzena de municipis per facilitar el tràmit, especialment a la gent gran o els malalts. A Les es van expedir el 2020 un total de 2.877 DNI i 655 passaports.

Les dades les ha facilitat aquest dilluns el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, després de mantenir una reunió de treball amb el comissari cap provincial de Lleida, José Manuel García Catalán, i amb tots els comandaments de la comissaria de Lleida,  per seguir de prop la gestió del cos policial i visitar les instal·lacions.

Segons aquestes xifres, la gestió documental de DNI ha experimentat un descens de prop d'un 20 per cent (-11.076) en relació amb l'any 2019, quan se'n van tramitar 58.688. El volum disminueix gairebé un 60 per cent (-11.969) en el cas dels passaports (20.507). Pel que fa a la comissaria urgellenca, la davallada de tramitacions de DNI cau gairebé un 8 per cent (-523), i les de passaports baixen un 50 per cent (-885). Segons ha explicat José Crespín, "el balanç negatiu es deu al context general de la pandèmia i a les restriccions derivades de l’Estat d’Alarma".

Pròrroga de la validesa dels DNI durant l'Estat d'Alarma

Crespín també ha recordat que el Consell de Ministres del 17 de març de 2020 va acordar prorrogar durant un any la validesa dels DNI que caduquessin des de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma. En aquest sentit, ha informat que "les tres comissaries ja han absorbit actualment l’acumulació de tramitació com a conseqüència de la crisi de la COVID-19 i així es reflecteix en el fet que les cites prèvies s’estan assignant a 7-15 dies".

Descens de les tramitacions entre març i maig

Els mesos que van registrar menys volum d’expedició, tant de DNI com de passaports, van ser març, abril i maig, mentre que a partir de juny es va recuperar de forma progressiva el ritme habitual de tramitació.

Mesures de prevenció i seguretat sanitària

Les comissaries de la Policia Nacional a Lleida, La Seu d’Urgell i Les van romandre obertes tots els dies laborables de l’any passat, inclòs el període de l’Estat d’Alarma, per atendre casos urgents de documentació. Des de llavors, mantenen la implementació de mesures de prevenció i seguretat sanitària com ara la presa de temperatura i ús de gel hidroalcohòlic en l’accés, pantalles de protecció en les taules de gestió documental i circuits d’entrada i sortida diferenciats.

Mostrar formulari de contacte