Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Deserta la subhasta de la finca de les casernes militars a Vielha, propietat del Ministeri de Defensa

Deserta la subhasta de la finca de les casernes militars a Vielha, propietat del Ministeri de Defensa

26/11/2009 14:18

La subhasta que s'havia de celebrar aquest dijous a Madrid referent a la finca propietat del Ministeri de Defensa, ubicada en el solar de les antigues casernes militars de Vielha, ha quedat deserta. El preu de sortida decretat pel Ministeri sobre la finca, de 3.000 metres quadrats, és de 12.837.300 euros, una quantitat excessiva segons l'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, "tenint en compte la caiguda del preu del sol urbà, promoguda per la crisi".

És la segona vegada que el Ministeri treu a subhasta la finca. La primera ocasió va ser en el 2003, quan va ser adjudicada a una empresa de Madrid per 15,6 milions d'euros després de ser disputada per 25 empreses. La venta del solar mai es va fer efectiva ja que els compradors no van fer el pagament.

L'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, ha manifestat que "en cap cas la subhasta de la finca fa perillar la viabilitat de l'aparcament de 400 places recentment inaugurat". De la mateixa manera, Perdices considera que la parcel·la està "sobrevalorada" i, per tant, que reclamarà al Ministeri que s'ajusti al valor real per tal que pugui sortir al mercat.

Segons el consistori de Vielha, la venta del solar possibilitarà la urbanització de tota la zona amb una inversió de 2,5 milions d'euros i un important desenvolupament de l'activitat comercial i econòmica de Vielha com a centre de serveis a la Val d'Aran. La venta del solar ha de significar, a més, disposar de més aparcament i un parc públic ordenat al centre de la ciutat amb una zona urbanitzada amb voreres i vials públics.

Mostrar formulari de contacte