Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Desinfecten un pis del Centre Històric on hi habitaven una trentena de gats

Desinfecten un pis del Centre Històric on hi habitaven una trentena de gats

L'habitatge és al carrer d'Hèrcules. Els veïns es queixaven de la pudor que provocava i de la presència de puces El vial s'ha tancat puntualment per l'ús de productes químics en la neteja

06/08/2008 19:34

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell, mitjançant una empresa especialitzada, ha procedit avui al desallotjament i fumigació d’un pis al carrer d’Hèrcules, en ple centre històric de la ciutat. Els agents hi han trobar trenta gats, alguns dels quals estaven morts, segons ha certificat la Policia Municipal.

L'àrea de Medi Ambient va decidir demanar una ordre judicial per entrar al pis, atesa la mala olor que en sortia i que s’havia accentuat els darrers dies per l’onada de calor que afecta la Seu. Els veïns ja s’havien queixat des de l’any passat dels problemes de salubritat que provocava la situació, ja que també comportava una important presència de puces. El carrer d’Hèrcules és un dels estrets carrerons que connecten el carrer Major i el de Sant Josep de Calassanç, amb una amplada que no arriba als dos metres. El pis és al número 3 del vial.

Segons ha explicat a RàdioSeu la tècnica municipal de Medi Ambient, Esther Canturri, “el consistori ja havia enviat un requeriment al propietari perquè fes una neteja general”. Aquest dimecres s'ha decidit entrar-hi. Els tècnics de l’empresa especialitzada que s’encarrega de la desinfecció han hagut d’accedir-hi amb mascaretes. Les tasques de neteja continuaran demà i es recomana als veïns amb afeccions respiratòries que no s’apropin a la zona, a causa de l’ús de productes químics.

Els veïns expliquen que al barri ja era conegut el fet que el propietari del pis el feia servir per acollir gats i cuidar-los. Tot i això, indiquen que l’acumulació d’animals començava a provocar problemes i sospitaven que a dins del pis hi havia una situació anormal.

Segons fonts properes al cas, la decisió de recórrer a la desinfecció també ha vingut motivada pel fet que recentment, a la finca on hi ha el pis, hi ha hagut un canvi de propietari, el qual també hauria expressat el malestar per l’olor que generava la concentració de gats.

Fonts de la Policia local han explicat que els gats havien quedat a càrrec dels serveis de protecció d’animals, tot i que des de la regidoria de Medi Ambient no s'ha detallat si se’ls havia traslladat provisionalment al refugi supracomarcal de Benavarre.

  • El carrer d'Hèrcules, a la part on es fa la fumigació
    El carrer d'Hèrcules, a la part on es fa la fumigació
  • Un rètol adverteix del procés de neteja
    Un rètol adverteix del procés de neteja

Mostrar formulari de contacte