Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Desplegament de la xarxa de fibra òptica a Sort, Vielha i Puigcerdà

Desplegament de la xarxa de fibra òptica a Sort, Vielha i Puigcerdà

El Govern aprova per la via d'urgència les obres per assegurar la connectivitat a deu capitals de comarca catalanes. El Pont de Suert comptarà amb el servei abans de final d'any
Fibra òptica (Foto: Gencat)
07/04/2020 17:31

El Govern català ha aprovat declarar com a obres d’emergència diversos projectes de desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat, que afectaran 51 municipis i 10 capitals de comarca, i que permetran assegurar la connectivitat en uns moments en què és bàsic garantir la cobertura a tot el territori, a causa de les mesures de confinament imposades per la pandèmia del coronavirus COVID-19. Els trams que s'habilitaran al Pirineu són els de Llavorsí-Sort, Llavorsí-Vielha i Bagà-Puigcerdà.

La Generalitat compta actualment amb punt de connexió a 29 capitals de comarca, i amb el nou desplegament en quedaran cobertes deu més (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques i Sort). A la zona pirinenca, després d'arribar a Vielha, Sort i Puigcerdà, quedarà només pendent el Pont de Suert, mentre que a la resta de Catalunya, s'hauran de cobrir el Vendrell i Banyoles, que també es connectaran abans de final d’any.

Les necessitats generades pel teletreball, la formació en línia, entre altres, evidencien la necessitat de disposar d’una infraestructura de xarxa de fibra òptica amb uns nivells de seguretat física superiors a les existents. Aquests equipaments facilitarien el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d’avui gaudeixen de nivells insuficients de cobertura de xarxes de nova generació.

Els increments de trànsit d’Internet s’han situat durant la crisi sanitària entre un 50% i un 80% a Catalunya. Per això es fa indispensable activar el mecanisme de la contractació d'emergència per a l’execució dels treballs d’estesa de xarxa de fibra òptica.

Connexió a totes les capitals de comarca

Cal destacar que el Govern va aprovar el passat mes d’octubre el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca. Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura de 6,4 milions d’habitatns, el 84% de la població de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte