Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Despreniments a la teulada obliguen a col.locar una tanca de protecció al CEIP Albert Vives

Despreniments a la teulada obliguen a col.locar una tanca de protecció al CEIP Albert Vives

La direcció del centre manifesta que només es començarà el curs escolar si es garanteix la seguretat del recinte El departament d'Educació farà l'arranjament parcial del teulat i l'Ajuntament de la Seu exigeix la millora global de l'escola
Tanca seguretat al col.legi A.V.
08/09/2009 19:58

Deficiències a la teulada del CEIP Albert Vives de la Seu d’Urgell han obligat a col.locar una tanca de protecció al voltant de l’edifici principal de l’escola. Els més de 500 alumnes i la seixantena de professors que iniciaran el curs en aquest col.legi el pròxim dilluns, 14 de setembre, hauran de conviure durant un temps amb la limitació perimetral, ja que hi ha risc de despreniments.

Així ho ha explicat a RàdioSeu el director del centre, Isidor Alberich, que ha expressat la seva preocupació pel mal estat de la coberta. Alberich demana “una solució definitiva i no un pedaç a una problemàtica que ve de llarg” i insta tant a l’Ajuntament de la Seu com al departament d’Educació “a actuar amb diligència per prevenir accidents”. El director del col.legi també lamenta que no s’hagi atès ràpid les peticions del centre “tenint en compte la gravetat de la situació, que ja es va denunciar a principis d'estiu”.

Els problemes de despreniments a la teulada es van detectar ja fa unes setmanes. Després d’un temporal de vent es va constatar que hi havia teules sense subjectar que suposaven un perill tant per als infants com per al professorat de l’escola. Alhora, en diverses ocasions s’han repetit inundacions d’aigua a l’edifici escolar. L’últim incident amb les goteres, fa uns dies, podria haver malmès tots els llibres que l’AMPA adquireix per al curs. Això no va passar perquè el material s’havia col.locat sobre uns bancs de fusta i l’aigua no va sobrepassar-los.

Segons comenta Alberich, ”fa temps que se sap que cal una millora global de l’escola, però ara la problemàtica s’ha agreujat, i, segons els tècnics, cal canviar de forma urgent tot el teulat per evitar danys majors”. “Tenim informes municipals i també dels Bombers de la Generalitat que així ho aconsellen”, remarca.

Tanmateix, la millora general de la coberta haurà d’esperar. Segons ha informat la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Alba, el departament d’Educació s’ha compromès 'només' a tirar endavant 'aviat' l’arranjament parcial de la teulada, ja que no té pressupost. Per Alba, "la resposta de la Generalitat no respon a les necessitats reals del centre" i exigeix que el departament assumeixi amb celeritat "la inversió necessària per garantir el funcionament normal de l'equipament".

La regidora també recorda que des del consistori s'ha treballat per buscar una sortida a la situació actual i s'ha reclamat de forma reiterada que el departament d'Educació apliqui urgentment el Pla de Viabilitat de l'escola, que ja estava previst per enguany.

Isidor Alberich ja ha avançat que si no es garanteix la seguretat i no hi ha un document que es responsabilitzi dels riscos, podria no iniciar-se el curs.

La col.locació de la tanca provisional, prevista per aquest dimecres, farà que els nois i noies hagin d’accedir al centre amb passarel.les. Alhora, una part del pati quedarà tancada.

Mostrar formulari de contacte