Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Destrueixen de manera il·legal 29 nius d'una espècie protegida d'ocells en un edifici d'habitatges de Sort

Destrueixen de manera il·legal 29 nius d'una espècie protegida d'ocells en un edifici d'habitatges de Sort

Efectius del Seprona denuncien els fets, que poden suposar una sanció de fins a 200.000 euros

Fotomuntatge amb les marques de les restes de niu d'oreneta sota la coberta d'un edifici de Sort i un remolc amb diverses restes de niu (Foto: Guàrdia Civil)
Fotomuntatge amb les marques de les restes de niu d'oreneta sota la coberta d'un edifici de Sort i un remolc amb diverses restes de niu (Foto: Guàrdia Civil)
13/05/2022 19:52

Agents del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil, el Seprona, han denunciat la destrucció de diversos nius d'oreneta cuablanca, una espècie d'ocell protegida, d'un edifici d'habitatges de Sort.

Els efectius van ser alertats  el 4 de maig passat, quan van observar diversos operaris d'una empresa de manteniment i neteja a l'immoble i van veure les marques de fins a 29 nius sota la coberta que, presumptament, havien estat retirats amb una plataforma elevadora. Davant d'aquesta situació, van elevar una proposta de sanció al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que tipifica aquest tipus d'accions com una infracció greu i amb multes que poden arribar els 200.000 euros.

Els agents també van veure que hi havia diverses orenetes sobrevolant la zona buscant el niu i un remolc amb restes de les niuades, que van ser retirades pels efectius amb autorització prèvia. El Seprona va denunciar els fets en veure que no hi havia cap justificació per treure els nius i que no s'havia respectat la finalització del període de cria de l'espècie.

Mostrar formulari de contacte