Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Detecten nous intents d'estafa amb les revisions de gas al Pirineu

Detecten nous intents d'estafa amb les revisions de gas al Pirineu

Els Mossos obren 11 diligències contra cinc veïns de Barcelona per proposar inspeccions sense autorització a la Cerdanya Casos semblants també s'han detectat en d'altres ocasions a l'Alt Urgell

14/12/2009 13:23

Els Mossos d'Esquadra han advertit de nous intents d'estafa amb les revisions de gas al Pirineu. La Policia ha comunicat que s'han obert diligències als Jutjats de Puigcerdà contra cinc veïns de Barcelona, per proposar inspeccions sense que fóssin necessàries i sense els permisos pertinents.

Als presumptes autors se'ls atribueix un mínim d'onze faltes d'estafa, fruit d'onze denúncies presentades pels veïns. El grup sol adreçar-se principalment a habitatges on hi viu gent gran i, sota l'aparença d'un tècnic oficial, intenten convencer-los que la instal.lació està caducada i que s'ha d'actualitzar. Per aquest servei cobren entre 60 i 80 euros, però el canvi no té cap validesa legal.

Des de la policia es recomana als usuaris de gas que, davant de qualsevol dubte sobre les revisions de gas, s'adrecin directament als instal.ladors autoritzats, que en el cas de les comarques pirinenques són molt pocs. A més a més, recorden que els tècnics han de presentar sempre el permís de la Direcció General d'Energia i Mines.

L'Alt Urgell també ha estat escenari en d'altres ocasions d'intents d'estafa semblants, també amb el gas com amb d'altres serveis bàsics. En un dels casos recents, aquest any el jutge va condemnar els autors amb una sanció econòmica.

 

Mostrar formulari de contacte