Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Detingut un resident a Andorra en una operació contra falsificacions de Miró, Picasso i Matisse

Detingut un resident a Andorra en una operació contra falsificacions de Miró, Picasso i Matisse

L'home va ser identificat a la Farga de Moles quan traslladava els dibuixos a Tarragona i Saragossa També s'ha imputat dues persones més, una de les quals és un galerista d'art aragonès
Falsificacions de Miró, Picasso i Matisse
13/01/2015 16:48

La Guàrdia Civil ha detingut un home de nacionalitat espanyola i resident a Andorra, i ha imputat dues persones més en una operació contra una organització que comercialitzava dibuixos falsificats de Miró, Picasso i Matisse.

L'operació, denominada 'Mirones', s'ha dut a terme a Tarragona i Saragossa i els agents han intervingut nou pintures falsificades, concretament sis de Miró, dues de Matisse i una altra de Picasso. Segons informa l'ACN, els detinguts volien vendre aquestes falsificacions a col·leccionistes o galeristes d'art per centenars de milers d'euros.

Les investigacions es van iniciar al juliol de l'any passat, quan en un control rutinari efectuat per la Guàrdia Civil a la duana de la Farga de Moles, els agents van identificar l'acusat mentre traslladava en el seu vehicle diversos dibuixos, alguns amb la signatura de Joan Miró, i manuscrits que presumptament n'acreditaven l'autenticitat.

Aleshores, els agents va iniciar una investigació per determinar la procedència i l'autenticitat de les pintures, tot sol·licitant els corresponents informes a experts en l'obra dels artistes, que van confirmar que es tractava de falsificacions.

D'Andorra a Saragossa

Els agents van establir sobre aquesta persona un dispositiu de control i vigilància. Així, van comprovar com amb freqüència es desplaçava des d'Andorra a Saragossa, on mantenia reunions amb galeristes d'art i altres col·leccionistes, als quals pretenia vendre les obres com si fossin autèntiques.

Durant el temps que va ser sotmès a vigilància es va observar que durant els desplaçaments que realitzava per Catalunya i l'Aragó, les pintures les dipositava en un despatx d'un advocat de Tarragona, vinculat familiarment a l'investigat, per no córrer el risc que li fossin intervingudes per la Guàrdia Civil quan havia de passar per la Farga de Moles.

Una vegada recaptada i elaborada tota la informació, es va dur aterme l'operació, que va permetre detenir aquesta persona i imputar dues persones més, una de les quals és un galerista d'art de Saragossa que presumptament col·laborava com a intermediari en la venda de les falsificacions.

Durant el transcurs l'operació, la Guàrdia Civil ha intervingut nou pintures falsificades (sis de Miró, dues de Matisse i una altra de Picasso), com també un certificat d'autenticitat, també fals, corresponent a la pintura de Picasso.

També arran de les investigacions, es va frustrar l'intent de venda de dues litografies de Joan Miró com a obres d'origen lícit i originals, les quals representen l'anvers i revers d'un medalló elaborat per Miró amb motiu del centenari del naixement de Pablo Picasso.

Mostrar formulari de contacte