Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Deu campanyes d'excavació permeten recuperar 800 restes fòssils del jaciment de Basturs, al Pallars Jussà

Deu campanyes d'excavació permeten recuperar 800 restes fòssils del jaciment de Basturs, al Pallars Jussà

08/07/2011 12:27

El jaciment paleontològic del Basturs Poble, al Pallars Jussà, acull aquest mes de juliol la desena campanya d'excavació. En aquest període s'han extret unes 800 restes fòssils d'animals que van viure fa més de 67 milions d'anys. El 90% d'aquestes restes pertanyen a dinosaures herbívors, coneguts com hadrosaures.

Segons informa l'ACN, altres restes recuperades al jaciment són ossos de cocodrils, algunes dents de dinosaures carnívors, dents de peixos i closques d'ous de dinosaure. Aquests animals van viure al final del període Cretaci, poc abans que es produís l'extinció que va donar per finalitzada l'Era del dinosaures. Aquest any es prioritzarà la qualitat de les peces per sobre de la quantitat.

La importància del jaciment de Basturs recau en la gran diversitat d'organismes fòssils que conserva. El centenar de restes que es preveu extreure d'aquest jaciment se sumaran a les prop de 800 recuperades en campanyes d'excavacions que s'han anat fent des del 2001.

D'altra banda, al mateix temps que s'està duent a terme aquesta intervenció a Basturs Poble, s'està fent també una excavació al jaciment de Molí del Baró, jaciment situat a les rodalies de Sant Romà d'Abella. Es tracta de la quarta intervenció que es realitza en aquest important jaciment, en el que s'han recuperat restes de dinosaures, cocodrils i peixos. A més d'aquesta variada fauna, a Molí del Baró es conserven grans quantitats de restes vegetals.

Mostrar formulari de contacte