Deu persones de l'àmbit urbà proven el teletreball a Tremp
El Pallars Jussà vol atraure professionals que vulguin viure al Pirineu tot treballant a distància. L'acció s'ha organitzat dins del projecte Catalunya Rural Hub, coordinat pel Govern i la Mobile World Capital Barcelona
El Catalunya Rural Hub el desenvolupen per segon any consecutiu el Govern i la fundació Mobile World Capital Barcelona, que també organitzen conjuntament la Mobile Week Catalunya, amb activitats en diverses poblacions del país com ara la Seu d'Urgell, que hi va prendre part ara fa deu dies. En aquesta edició del Rural Hub, 30 professionals del sector digital tindran la possibilitat de poder residir i treballar en remot durant una setmana tant a Tremp com a la capital de la Ribera d'Ebre, Móra d'Ebre.
Jordi Arrufí, director del programa de Talent Digital de la Mobile World Capital, ha explicat a l'ACN que van tenir més de 300 candidatures i al final n'han seleccionat deu pel que fa a Tremp. Arrufí ha destacat que es tracta de 5 homes i 5 dones amb perfils digitals, tots provinents del món urbà i amb una mitjana d'edat de 35 anys. "Si han estat seleccionats és perquè tenen interès, algun dia, a fer el pas de deixar el món urbà pel món rural", ha sentenciat.
Al llarg d'aquests dies, els participants disposen gratuïtament d'allotjament, d'un espai de cotreball i d'un pla d'activitats que els permet conèixer l'entorn, les empreses i el teixit econòmic i social del territori, amb la voluntat d'establir relacions personals i professionals.
Una de les seleccionades, Anna Mascaró, ha confirmat que hi participa perquè s'està plantejant marxar a viure a fora de Barcelona i aquesta "era una oportunitat" de provar si li agrada "aquesta vida més tranquil·la".
El projecte a Tremp s'ha organitzat i gestionat des de Pallarsactiu amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Consorci Leader Pirineu Occidental i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.