Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Digitalitzen imatges d'Arsèguel perquè aparegui a Google Street View

Digitalitzen imatges d'Arsèguel perquè aparegui a Google Street View

El Patronat de Turisme de la Diputació ha facilitat la presència en aquesta plataforma de llocs d'interès que fins ara no hi eren presents. Del Pirineu també s'hi ha inclòs pobles com Bellver, Taüll, Bagergue, Salàs de Pallars i Tírvia
29/06/2022 20:40

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha fotografiat en el darrer any, per a Google Street View, diversos pobles i espais naturals del Pirineu i les Terres de Lleida que no s’havien digitalitzat fins ara per dificultats d’accés del vehicle de Google equipat amb càmera de 360º . S’han fet gravacions a diverses localitzacions, com a mínim una per comarca, en una acció que té com a objectiu  ampliar el coneixement de l’oferta i potenciar l’atractiu turístic de la demarcació.

A l'Alt Urgell, aquesta feina s'ha dut a terme al municipi d'Arsèguel. Pel que fa a la resta de comarques pirinenques, també s'ha fet a les poblacions de Bellver de Cerdanya, Taüll (Alta Ribagorça), Bagergue (Aran), Salàs de Pallars (Pallars Jussà) i tres pobles del Pallars Sobirà -Tírvia, Gurb i Farrera- juntament amb tres mes del Solsonès: Sant Climenç, Solsona i Sant Llorenç de Morunys).

A la plana de Lleida, s'hi ha inclòs nuclis o punts d'interès de les Garrigues (Centre de Pintures Rupestres de la Roca dels Moros i poble del Cogul), la Noguera (la Baronia de Rialb amb Gualter i nucli de la Torre), el Pla d’Urgell (accessos a l’estany d’Ivars i Vila-sana i Cal Sinén i murals pictòrics d’Ivars d’Urgell), la Segarra (Montfalcó Murallat, amb interior i exterior de la muralla), l’Urgell (poble medieval de Guimerà) i el Segrià. En aquesta última comarca, s'hi ha inclòs l'Aiguabarreig a la Granja d’Escarp, l'Espai Camarga, l'ermita de Carrassumada a Torres de Segre, i entorn de Massalcoreig amb el riu Cinca. Resta pendent la Baronia de Rialb (Noguera), amb els accessos als embarcadors de l’embassament de Rialb per a pràctica de caiac, prevista per aquest mes de juliol

Des de fa un any, el Patronat de Turisme ha estat gravant, mitjançant una càmera de 360º, localitzacions de pobles i espais naturals perquè apareguin a Google Street View i promocionar així indrets amb encant que restaven pendents de digitalitzar i que ara ja es poden consultar a la coneguda plataforma, visitada cada dia per milions d'internautes. S’ha fet amb la col·laboració de cadascun dels consells comarcals, que han escollit els millors indrets no digitalitzats, i també amb els ajuntaments dels municipis escollits.

Les imatges d’aquests indrets s’han gravat amb una motxilla i un pal telescòpic d’1,5 metres que porta incorporada una càmera de 2,5 kg de pes equipada amb 6 lents, que capta imatges cada 5 segons. En total s’han fet 33 quilòmetres a peu i s’han publicat 135.500 imatges. De moment ja hi ha hagut 1,6 milions de visualitzacions per part dels usuaris. La tecnologia Google Street View permet accedir a una localització des de Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360º i recórrer-la de forma immersiva.

  • Arsèguel (Foto: Ignasi Cervera)
  • Enregistrament d'imatges amb càmera 360º, a Taüll, per publicar-les a Google Street View

Mostrar formulari de contacte